Wij informeren u hierbij over de stappen die Careander neemt rond het Coronavirus.

Careander volgt de ontwikkelingen op de voet en we laten ons hierbij adviseren door de GGD en het RIVM. Er is momenteel geen reden tot zorg op onze locaties. We volgen de normale schoonmaakprocedures. Wel nemen wij uit voorzorg de volgende hygiëne-maatregelen:

  • Regelmatig handen wassen;
  • papieren zakdoeken gebruiken;
  • niezen en hoesten in de elleboog;
  • elkaar geen hand geven.

Het gebruik van papieren handdoeken is al gebruikelijk op onze locaties. Ook is desinfectiezeep aanwezig. Desinfectiegel is op dit moment erg moeilijk te verkrijgen, dit gebruiken we alleen als het echt nodig is. Als we met een uitbraak te maken krijgen, of de risico’s worden hoger, dan zorgt Careander voor de benodigde beschermingsmiddelen.

Hiernaast hebben wij de volgende voorzorgsmaatregelen genomen:

  • We hebben onze ‘Handelingsrichtlijn infectiepreventie’ extra onder de aandacht gebracht binnen Careander.
  • Op alle woonlocaties zijn infectiepreventieboxen aanwezig met daarin de juiste materialen en een instructie.

Het dragen van mondkapjes en preventief temperaturen wordt door de GGD ontraden als er nog geen sprake is van besmetting. Wij adviseren te letten op gewone griepverschijnselen als koorts (vanaf 38 graden) en last van luchtwegen (kortademig, hoest, niezen) in combinatie met een recente aanwezigheid in een risicogebied of contact met een besmet persoon.

Risicogebieden zijn momenteel: China (inclusief Hong Kong en Macau), Singapore, Zuid-Korea, Iran en Noord-Italiaanse provincies. Mocht een cliënt, medewerker of vrijwilliger reizen naar een risicogebied, dan moet de teammanager van de locatie hierover geïnformeerd worden. Dit geldt ook bij een vermoeden van besmetting.

Mocht er zich een wijziging voordoen in de situatie, dan geven wij informatie via de website www.careander.nl  (kijk hiervoor op de homepage onder Actueel). Als het nodig is, worden betrokkenen via een mail of persoonlijk geïnformeerd.

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland heeft ook aandachtspunten met betrekking tot het Coronavirus en de zorg voor mensen met een beperking op een rijtje gezet. Deze informatie kunt u lezen op de website van VGN .

Voor meer informatie verwijzen we verder naar: https://www.rivm.nl/coronavirus.

Terug naar het overzicht