Bert Brouwer over de huidige situatie rondom corona

In de afgelopen weken zijn binnen Careander vijf cliënten overleden als gevolg van besmetting met corona. Ook is het aantal besmettingen enorm gestegen, zowel bij cliënten als bij medewerkers.

Het is verdrietig dit te moeten melden. We hebben er met elkaar alles aan gedaan om corona buiten de deur te houden. Ik weet hoezeer iedereen hier alert op is en elkaar scherp probeert te houden. En dan nu dit.

Over de besmettingen kun je de vraag stellen of hier sprake is van de zogenaamde Britse variant. Het antwoord weten we niet, want daar wordt niet bij iedere test onderzoek naar gedaan. Wel weten we dat de besmettelijkheid momenteel bijzonder groot is.

Dit heeft een enorme invloed op ons allemaal. Voor medewerkers die behoefte hebben aan een goed gesprek, hebben wij speciale luistercoaches. Het blijft belangrijk dat we zij aan zij door deze periode heen blijven gaan.

Deze periode laat weer zien hoe kwetsbaar we zijn. Velen van ons die nu met corona of andere tegenslag te maken hebben, zullen dat kunnen beamen denk ik. We zijn allemaal uniek en door God geliefd. Vanuit dat perspectief blijven wij ons inzetten voor de ondersteuning van cliënten.

Ik wens U van harte alle goeds toe.

Met vriendelijke groet,

Bert Brouwer, Bestuurder