Het managementteam van Careander stelt zich voor:

Bert Brouwer, bestuurder

Ik ben bestuurder van Careander. Je kunt dat vergelijken met een circusartiest die heel veel bordjes in de lucht moet houden. Voorbeelden daarvan zijn gesprekken met de cliëntenraad, contact met begeleiders, een besluit over de bouw van een nieuwe locatie, leiding geven aan het managementteam en heel veel andere dingen. Hierdoor is het afwisselend en erg inspirerend werk.

Mijn bijdrage aan een goed leven voor cliënten is dat ik mensen aanneem die ons willen helpen onze visie te realiseren. Ook werk ik aan een open en eerlijke sfeer in de organisatie en neem ik besluiten om Careander financieel gezond te houden. Uiteindelijk gaat het erom dat we een organisatie willen zijn die de cliënt centraal stelt en die continuïteit biedt aan iedereen die eraan verbonden is.

Ik ben nogal optimistisch en ik kan gemakkelijk genieten van kleine dingen, zoals een rondje hardlopen of een leuk gesprek. Dat zijn prettige eigenschappen voor een bestuurder, zeker in een moeilijke tijd zoals nu. Verder wil ik veel bereiken voor Careander. Soms doe ik daardoor te veel dingen tegelijk of verwacht ik te veel van anderen. In mijn werk probeer ik niet te snel te oordelen over anderen. Als je je verdiept in een ander, krijg je vaak meer begrip, ook als je het niet met elkaar eens bent.

 

Ina Nieland, Strategisch manager Zorg & Ondersteuning

Als Strategisch manager Zorg & Ondersteuning ben ik verantwoordelijk voor het primaire proces. Ik mag samen met het managementteam zorg dragen voor het ontwikkelen van het strategisch beleid. Ook stuur ik de 16 teammanagers aan die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse zorg en begeleiding.

Mijn bijdrage aan een goed leven voor cliënten lever ik door het stimuleren van eigen kracht bij ieder individu. Dit voegt waarde toe aan ieders leven en werken. Ik ben enthousiast, zorgzaam en bevlogen. Ook ga ik uit van wederzijds vertrouwen en talenten.

Voor de cliënt, de medewerker, de organisatie en de omgeving is het mijn ambitie om de basis te versterken in de breedste zin van het woord.

Eline de Craen, Strategisch manager Expertise en Behandeling

Naast MT-lid ben ik leidinggevende van de afdeling Expertise en Behandeling. Deze afdeling bestaat uit de vakgroepen consulenten, therapeuten, specialisten en orthopedagogen. Samen werken we aan de ambitie om deze afdeling te positioneren binnen Careander. Ik hoop de medewerkers die ik aanstuur te enthousiasmeren om te ontwikkelen in hun vak. Hierdoor kunnen ze steeds blijven inspelen op de behoeften van de cliënten.

Ik ben iemand die professioneel handelen belangrijk vind en die graag blijft ontwikkelen. Verder houd ik contact met de cliënt om te blijven voelen waarom ik voor mijn vak gekozen heb. Mijn motto is: Blijf trouw aan jezelf en pak kansen als ze langskomen.

We hopen in de komende jaren de afdeling Expertise en Behandeling nog verder op te bouwen en het multidisciplinair werken verder vorm te geven.