Prokkelweek bron van inspiratie en verrassingen

Bij Careander ondersteunen we cliënten om hun talenten en ambities waar te maken.  Daarom zijn we vanaf 2018 full partner van Stichting Prokkel.

2020:  Prokkelkaart

In 2020 zijn er door de corona maatregelen helaas geen prokkelactiviteiten. Maar dit jaar ontvangt iedere cliënt een Prokkelkaart, met het thema : we gaan elkaar niet ontmoeten, maar wel groeten! Zo kan iedereen toch een ontmoeting of een kop koffie regelen met iemand, een miniProkkel.

2019: Careander Prokkelstagedag

In 2019 is de eerste Careander Prokkelweek georganiseerd, een dynamische week vol activiteiten. Van sportiviteit bij de Prokkelsterrenslag tot de Careander Prokkelstagedag. Benieuwd waar iedereen is gewest en meer weten over de gemeenteprokkel van de Gemeente Nijkerk? Kijk dan in onze Prokkelkrant.

De Careander Prokkelstagedag is bijzonder want iedereen krijgt de kans een dag mee te werken bij een ander bedrijf. In 2019 hebben ruim 30 bedrijven een extra werknemer gehad en de cliënt een prachtige dag. Het mooiste compliment wat je kan krijgen is dan ‘Goh, kunnen ze dat?’  Zo vallen vooroordelen weg en kunnen cliënten zichzelf goed laten zien.

Bedrijven als een bakkerij, een transportbedrijf, een asiel, dierenartspraktijk, tankstation, basisschool, supermarkt hebben meegewerkt aan deze stagedag.

Iedereen die zorg ontvangt van Careander is van harte welkom om mee te doen met de Prokkelstagedag in juni. Neem voor meer informatie contact op Sandra Hogeveen en Anja Vedder via prokkel@careander.nl

Foto: Mathilde Dusol.

Gouden Prokkel

Careander was genomineerd én heeft de Gouden Prokkel in de categorie “in de Samenleving” gewonnen.

Wat is een Gouden Prokkel?

De Gouden Prokkels zijn bedoeld als inspiratie voor anderen: om te laten zien hoe door mee te doen aan de Prokkelweek een bijdrage kan worden geleverd aan het realiseren van een meer inclusieve samenleving.

Careander ontving de prijs in de categorie ‘In de Samenleving’ voor hun Prokkelstagedag: ‘Careander doet mee aan de Nationale Prokkelstagedag’. De stagedag was ruim opgezet, waarbij cliënten vooraf hun stagewens mochten invullen Veel stages werden begeleid door medewerkers van de ondersteunende diensten van het servicebureau van Careander.  Uit het juryrapport: wensen van cliënten staan voorop. Deze dag leidt tot kennismaking, interactie en wederzijds begrip.  Goed om te zien dat er verbazing was bij de bedrijven over wat de stagiaires kunnen, dan werkt een Prokkel echt!

We zijn enorm trots op deze prijs en gaan volgend jaar er een mooie prokkelweek van maken.

Beleidsprokkel

Jos is samen met een aantal andere prokkelstagiaires op het Ministerie van Onderwijs in Den Haag geweest. Een interessante prokkelstage met het thema : ‘Je leven lang leren, met of zonder beperking.” De dag werd afgesloten met een ontmoeting met Minister Arie Slob en de uitreiking van een getuigschrift. En natuurlijk staat Jos op de foto met Minister Slob!

Prokkelkrant

Bekijk hier de prokkelkrant 2019.

Netwerkbijeenkomsten

Careander is full partner van de Stichting Prokkel en zij organiseren jaarlijks een aantal netwerkbijeenkomsten.

Aanmelden voor een netwerkbijeenkomst is voor iedereen mogelijk, bijvoorbeeld als…

  • Je nog niet helemaal weet wat de Prokkelweek is en er meer over wilt weten;
  • Je mooie voorbeelden van afgelopen jaren wilt horen;
  • Je wilt kijken hoe je Prokkelweek kunt gebruiken om oplossingen te vinden voor problemen die je ervaart;
  • Je dit jaar actief wilt zijn in de Prokkelweek, maar je nog niet weet op welke manier;
  • Je anderen binnen jouw provincie wilt ontmoeten met dezelfde passie voor inclusie en die ook willen Prokkelen;
  • Je mensen en/of organisaties in je eigen netwerk hebt die je de Prokkelweek wilt laten ontdekken.
  • Heb je interesse om hierbij aanwezig te zijn? Dat is mogelijk! De data en locatie van de bijeenkomsten zijn te vinden op de website van Stichting Prokkel.