Prokkelweek bron van inspiratie en verrassingen

Bij Careander ondersteunen we cliënten om hun talenten en ambities waar te maken.  Daarom zijn we vanaf 2018 full partner van Stichting Prokkel.

In 2019 is de eerste Careander Prokkelweek georganiseerd, een dynamische week vol activiteiten. Van sportiviteit bij de Prokkelsterrenslag tot de Careander Prokkelstagedag. Benieuwd waar iedereen is gewest en meer weten over de gemeenteprokkel van de Gemeente Nijkerk? Kijk dan in onze Prokkelkrant.

De Careander Prokkelstagedag is bijzonder want iedereen krijgt de kans een dag mee te werken bij een ander bedrijf. In 2019 hebben ruim 30 bedrijven een extra werknemer gehad en de cliënt een prachtige dag. Het mooiste compliment wat je kan krijgen is dan ‘Goh, kunnen ze dat?’  Zo vallen vooroordelen weg en kunnen cliënten zichzelf goed laten zien.

Bedrijven als een bakkerij, een transportbedrijf, een asiel, dierenartspraktijk, tankstation, basisschool, supermarkt hebben meegewerkt aan deze stagedag.

Iedereen die zorg ontvangt van Careander is van harte welkom om mee te doen met de Prokkelstagedag in juni. Neem voor meer informatie contact op Sandra Hogeveen en Anja Vedder via prokkel@careander.nl

Foto: Mathilde Dusol.

Gouden Prokkel

Careander was genomineerd én heeft de Gouden Prokkel in de categorie “in de Samenleving” gewonnen.

Wat is een Gouden Prokkel?

De Gouden Prokkels zijn bedoeld als inspiratie voor anderen: om te laten zien hoe door mee te doen aan de Prokkelweek een bijdrage kan worden geleverd aan het realiseren van een meer inclusieve samenleving.

Careander ontving de prijs in de categorie ‘In de Samenleving’ voor hun Prokkelstagedag: ‘Careander doet mee aan de Nationale Prokkelstagedag’. De stagedag was ruim opgezet, waarbij cliënten vooraf hun stagewens mochten invullen Veel stages werden begeleid door medewerkers van de ondersteunende diensten van het servicebureau van Careander.  Uit het juryrapport: wensen van cliënten staan voorop. Deze dag leidt tot kennismaking, interactie en wederzijds begrip.  Goed om te zien dat er verbazing was bij de bedrijven over wat de stagiaires kunnen, dan werkt een Prokkel echt!

We zijn enorm trots op deze prijs en gaan volgend jaar er een mooie prokkelweek van maken.

Prokkelkrant

Bekijk hier de prokkelkrant 2019.