Vorig jaar startte Cuneira (36) met het BBL-traject (Beroeps Begeleidend Leren) bij Careander. Na 19 jaar werkzaam te zijn geweest in de detailhandel, was ze op zoek naar iets anders. Cuneira is al vanaf haar 16e vrijwilliger in de zorg, maar ze had nooit gedacht dat ze daar meer in zou willen doen. Na haar zoektocht kwam ze terecht bij Careander. “Vooral de visie van Careander trok me aan; ieder mens is uniek.” 

Ze volgt dit traject via de Care Academy Veluwe bij Landstede, deze opleiding is mede mogelijk gemaakt door meerdere zorgorganisaties en bevat vooral praktijkervaring. Eén dag in de week gaat ze naar school, en de rest van de week is ze aan het werk. “Bij de opleiding krijg je alle kanten te zien. Ik werkte eerst bij de woonlocatie Bergveste, en ik ben nu te vinden bij Dagactivteiten Groot Veen in Ede“, vertelt Cuneira. 

Hoewel ze het moeilijk vond om afscheid te nemen van Bergveste, heeft ze het bij Groot Veen ook goed naar haar zin. “Het werk is zo divers. Het ene moment ben ik appelmoes aan het koken en het andere moment zet ik een vogelhuis in elkaar.” Ook stelt ze doelen op voor de cliënten en zorgt ze dat de activiteiten uitdagend blijven. Vooral de 1-op-1 gesprekken met cliënten vindt Cuneira mooi aan het werk. “De persoonlijke gesprekken met cliënten geven me zelf ook weer mooie inzichten. Het is interessant hoe zij tegen dingen aankijken.” 

Volgend jaar verwacht Cuneira haar opleiding af te ronden. “Ik wil mezelf graag nog meer ontwikkelen, en kijken wat Careander nog meer te bieden heeft!” 

Meer weten over het BBL-traject bij Landstede? Kijk op https://www.careacademyveluwe.nl/