Bert en Annemieke staan wekelijks als maatjes op het voetbalveld.

Annemieke is sinds twee jaar het maatje van Bert. Ze kenden elkaar al van de voetbalvereniging, waar Bert wekelijks te vinden is. ”Ik sprak Annemieke in de kantine en vertelde dat ik niet meer naar de wedstrijden mocht zonder begeleiding, omdat ik het lastig vond om afstand te houden”, vertelt Bert. Toen Annemieke dit hoorde, vond ze dat er iets voor Bert geregeld moest worden. “Ik kon dat prima zelf doen. Ik heb zelf binnen de GGZ gewerkt, als begeleider in de arbeidsmatige dagbesteding, en begeleid nu mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, dus het omgaan met cliënten als Bert is mij niet helemaal vreemd. Na overleg met de Steenrots, werd ik het maatje van Bert.”

Sindsdien staat Annemieke wekelijks met Bert op het voetbalveld, waar Bert de scorebordmanager is. Bij elke score hangt Bert het juist bordje op, een taak waar Bert ontzettend van geniet. Bij SV ‘t Harde denken ze er nog niet aan om de score digitaal bij te gaan houden. Dan zou Bert zijn baantje als scorebord manager kwijt zijn, en dat is niet de bedoeling!

In de pauze van de wedstrijd drinken ze samen wat. Annemieke hield tijdens de coronaperiode in de gaten dat er genoeg afstand gehouden werd. Want omdat Bert iedereen kent, was het voor hem moeilijk om 1,5 afstand te houden.

“Ik geniet erg van de momenten met Bert. Ik had niet gedacht dat ik het maatjesschap zo leuk zou vinden”, vertelt Annemieke. “Ik kan het anderen echt aanraden dit ook te doen!”

Nieuwsgierig geworden naar vrijwilligerswerk? Klik hier voor meer informatie!