Fayen (8 jaar) kan sinds kort leren en ontspannen combineren, door de lichttafel die wordt gebruikt op ZMLK school De Lelie in Harderwijk. Begeleider Henriët, 1 van de 7 begeleiders van Careander, start elke ochtend met extra begeleiding. Door de lichttafel ziet ze het plezier van kinderen toenemen.

Zodra het licht aangaat is bij Fayen direct een geconcentreerde blik zichtbaar, waardoor Henriët en Fayen gelijk kunnen gaan oefenen. Momenteel krijgt Fayen de cijfers 1, 2 en 3 aangeboden. “We oefenen vaak met verschillende tastbare materialen, en de lichttafel is hierbij een mooie variatie”, vertelt Henriët. “Het is een combinatie van voelen en ervaren. Met verschillende voorwerpen én natuurlijk de verschillende kleuren licht. Dat blijft haar aandacht trekken.”

Door de vele mogelijkheden met verschillend materiaal, is de lichttafel breed inzetbaar. Niet alleen bij individuele begeleiding wordt de lichttafel ingezet, maar ook tijdens de wekelijkse snoezelkring op school is de tafel populair. Door de verschillende materialen, zoals glittercijfers, kralen, letters of steentjes en de verschillende kleuren licht is het werken met de lichttafel iedere keer weer anders. Zo kan iedereen op zijn of haar niveau meedoen.

“Voor leerlingen is het ervaren en ontdekken”, zegt Henriët. “In combinatie met verschillende kleuren licht is dit echt iets magisch!”