“In deze functie heb je veel vrijheid in het plannen van je werkdagen en vrije dagen”, vertelt Anda, begeleider in de flexpool van Careander.

Toen Anda in april vorig jaar verhuisde, is ze bij Careander terecht gekomen. Ze werkt al 25 jaar in de gehandicaptenzorg en ging op zoek naar een organisatie en een functie die haar vrijheid bood. “Een kennis zei; je moet eens bij Careander kijken, dat is een leuke club”. Ook de christelijke identiteit sprak Anda aan. Ze solliciteerde en mocht met een klein aantal uren aan de slag in de flexpool. Inmiddels zijn de uren uitgebreid en heeft ze een vast contract voor 22 uur. 

“Het voelde gelijk goed. Ik kwam terecht in fijne hechte teams, waar ik me welkom voelde. Het viel me op dat mensen vaak al heel lang bij Careander werken, dat is een goed teken.” 

Terwijl mensen weleens vragen of Anda op zoek is naar een vaste locatie, wil Anda juist graag in de flexpool blijven werken. “In vorige banen was ik steeds op zoek naar iets nieuws. In deze functie beland ik constant in nieuwe situaties met nieuwe mensen, dat maakt ’t werk heel mooi.” 

Het werken in een flexpool raadt Anda zeker aan. “Ik kan wel zeggen dat ik in ’t afgelopen jaar meer geleerd heb dan in m’n eerste jaren op 1 vaste locatie. Het zou voor iedereen goed zijn om eens op andere locaties te kijken, het geeft meer inzicht en meer begrip. Het is zo ontzettend leerzaam.” En dat is niet het enige voordeel van flexen, ook de diversiteit in locaties, diensten en vrije tijd ziet Anda als een groot voordeel. “Ik doe dagdiensten, avonddiensten, slaapdiensten, en ik kom echt op alle woon- en werklocaties. Je kan als flexer echt overal en altijd invallen. Volgende week in de herfstvakantie, dan plan ik gewoon weinig diensten in zodat m’n kleinkinderen veel langs kunnen komen. Dat is toch mooi?”