Twee keer per week gaat Jack, bewoner van Heidestate, op pad met klusjesman Gert. Samen vormen ze een goed team en doen ze allerlei klusjes op Careander-locaties. 

Drie jaar geleden is Gert begonnen als klusjesman bij Careander, en sinds vorig jaar mag hij ook met het onderhoud van de tuinen aan de slag. Met deze extra taken kon Gert wel wat extra handen gebruiken. “Ik kreeg soms wel hulp van cliënten, bijvoorbeeld van Jack. Hij werkt bij ‘t Trefpunt en wilde altijd wel helpen. Nu helpt hij standaard twee dagen per week mee.” 

Gert is erg blij met de hulp van Jack, zo hebben ze bijvoorbeeld samen een overkapping gebouwd bij ’t Trefpunt. “Hij is fysiek heel sterk en hij heeft wel een mening hoe iets eruit moet zien,” vertelt Gert. “Jack is leergierig, hij pakt dingen heel snel op. Zo wilde hij bijvoorbeeld heel graag zelf de grasmaaier bedienen. Hij keek eerst goed hoe ik ’t deed en nu doet hij het zelfstandig. Die verantwoordelijkheid vindt hij prachtig.” 

Grasmaaien vindt Jack dan ook de allerleukste taak. “Ik ben wel trots op mezelf”, vertelt hij. “Als andere mensen zeggen dat ik ’t netjes heb gedaan, dat vind ik leuk om te horen.” Jack leert veel van Gert. “Ik wil alles vlug vlug vlug doen, maar Gert zorgt ervoor dat ik rustig aan doe.” Gelukkig is er naast het harde werken ook tijd voor ontspanning. “Soms kijken we samen naar de vrouwen, in plaats van naar het gras,” vertelt Jack lachend.