Kok Jako is blij met de hulp van Marinka bij het koken.

Koken voor ongeveer 35 bewoners, dat is niet niks! Gelukkig krijgt Jako, de kok van De Linde en Veldheem in Wezep, dagelijks hulp van een bewoner. Marinka is hier een voorbeeld van, zij helpt iedere maandag in de keuken. “Het is heel leuk om te helpen”, vertelt ze. “Ik doe van alles! Boodschappen, borden opstapelen, groentes snijden, bakken, frituren, en ga zo maar door.”

Jako is blij met de hulp, het is handig en vooral ook heel leuk. “Het zou veel minder gezellig zijn zonder deze hulp”, vertelt hij. Jako kijkt elke dag weer welke taken geschikt zijn voor de hulp op dat moment. “De ene komt alleen een uurtje afwassen, de ander helpt me de hele middag met van alles en nog wat. Alles wat ze doen is mooi meegenomen.”

Marinka heeft het geluk dat Jako het menu op maandag maakt, waardoor ze mee kan denken over wat ze die week gaat eten. “En als een andere bewoner binnenloopt met een wens, dan plan ik dat ook in”, vertelt Jako. “En als iemand jarig is mag hij sowieso kiezen wat we eten.”

De locatie van haar werkplek is voor Marinka ook hartstikke handig. “Ik woon 1 verdieping hoger, dus ik ga de trap op en dan ben ik weer thuis!” Na het werken schuift ze zelf natuurlijk ook aan bij het avondeten. “Ik ben altijd weer trots als het lekker is”, vertelt ze.

Op het einde van zijn werkdag rijdt Jako langs Veldheem, om ook daar de bewoners te voorzien van een heerlijke maaltijd. Dat is nog eens handig!