Erwin Blok is sinds twee jaar jobcoach bij Careander. Hij helpt cliënten aan een werkplek. Erwin begon als ambulant begeleider, is een tijdje begeleider geweest op een woonlocatie en deed toen een opleiding tot jobcoach binnen Careander. 

“Ik merkte dat ik wilde bouwen met een cliënt, dat je naar iets toewerkt”, vertelt Erwin. “Het is mooi om te kijken naar de talenten van iemand en daar een passende baan bij te vinden.” 

“Mijn eerste vraag is altijd: wat is je droombaan?” legt Erwin uit. Vervolgens doet hij beroepentesten, zodat de interessegebieden van de cliënt helder worden. Dan gaat Erwin op pad, op zoek naar een geschikte werkplek. “Ik kijk eerst binnen m’n eigen netwerk, en anders ga ik gewoon rondkijken. Laatst was er een cliënt die graag wilde maaien, dus reed ik naar een voetbalvereniging, want daar is veel gras!” 

Naast het zoeken van werkplekken gaat Erwin ook veel op bezoek bij cliënten, om te kijken hoe het gaat. “Ik ga blij naar huis als een cliënt tot z’n recht komt, als hij geniet van z’n werk en als hij op waarde wordt geschat. Het is vooral mooi als een cliënt ontdekt dat hij meer kan dan hij zelf dacht”, vertelt Erwin. “Ik ben jobcoach geworden omdat ik dat tof vind en omdat ik er enthousiast van word. Dat gun ik de cliënten ook. Dat ze en baan hebben die bij hun past.”