“Ik krijg er energie van om samen met een cliënt een doel te behalen en dat de cliënt daardoor trots is op zichzelf”, vertelt Esther, logopedist bij Careander. 

Esther (29) werkte in een eerstelijns logopediepraktijk, maar kwam drie jaar geleden bij Careander terecht. “Het is heel anders dan normaal, elke cliënt is uniek en heeft een complexere hulpvraag dan in een ‘gewone’ praktijk. Je moet vaker omdenken als therapeut om zo goed mogelijk bij de cliënt en zijn/haar wensen aan te sluiten.” 

Bij elke cliënt zoekt Esther naar de juiste oplossing, en dat maakt dat deze doelgroep zo leerzaam is. “Je wordt je bewust van de dagelijkse dingen die voor ons heel makkelijk zijn, maar voor een cliënt niet”, vertelt Esther. 

Ook de samenwerking met andere therapeuten waardeert Esther aan dit werk. “Het is altijd een samenwerking met andere disciplines zoals de fysio – en de ergotherapeut. We houden elkaar op de hoogte van waar we mee bezig zijn, waardoor we als team goed samenwerken. Door die korte lijnen zorgen we ervoor dat we het beste uit de cliënt halen. Dat geeft voldoening.” 

Careander is voor Esther een organisatie waar zij zich gewaardeerd en gezien voelt. “Elke werkdag is anders, ik krijg de vrijheid om m’n dagen zelf in te delen en samen met mijn collega’s Lydia en Dieke de cliënten te ondersteunen op logopedisch gebied. Het vertrouwen dat ik daarvoor van Careander krijg is heel mooi.”