Opening Groot Veen in Ede

Vanaf 9 juli biedt Careander in het mooie buitengebied van Ede dagactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Careander maakt hierbij gebruik van de ruimte van Theehuis Groot Veen op het woonerf van de boerderij gelegen aan de Goorsteeg 54A. De feestelijke officiële opening van Dagactiviteiten Groot Veen vond plaats op dinsdag 5 november.

De deelnemers van Dagactiviteiten Groot Veen, Liesbeth, Dicky, Klaas en Daphne verrichtten samen met Bert Brouwer, bestuurder van Careander, de openingshandeling door het maken van een grote puzzel. Samen puzzelden zij de mooie boodschap “Hoera, we zijn open” in elkaar.

Onder het genot van een hapje en een drankje vertelden de deelnemers van Careander nadien de belangstellenden en genodigden hoe mooi ze de locatie vinden en welke activiteiten zij allemaal doen.

De bijzondere locatie biedt veel mogelijkheden voor creatieve activiteiten, dierenverzorging en tuinieren. Duurzaamheid en het gebruik van kosteloos materiaal staan hierbij hoog in het vaandel. “Hier op Groot Veen gooien wij niets weg” aldus begeleider Arianne Bon.

Dagactiviteiten op maat

Het aanbod bij Dagactiviteiten Groot Veen is volop in ontwikkeling. Per dagdeel is er afwisseling tussen actief bezig zijn en rustigere activiteiten en tussen samenwerken en individuele activiteiten. Deelnemers kunnen een bijdrage leveren aan een gezamenlijk eindproduct, ieder binnen zijn of haar eigen mogelijkheden en interesses. De begeleider heeft hierbij oog voor ieders talent en weet de deelnemers te motiveren en stimuleren om dit in te zetten. Zo worden deelnemers ondersteund bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten.

Openingstijden

Groot Veen is iedere dinsdag en donderdag geopend van 9.30 uur tot 16.00 uur (uitbreiding van dagen mogelijk in de toekomst). Deelnemers kunnen een dag of een dagdeel komen.

Terug naar het overzicht