Word jij mijn maatje?

Het maatjesproject van Careander brengt cliënten met een verstandelijke beperking in contact met iemand zonder beperking, zodat ze samen leuke dingen kunnen ondernemen.

 Op zoek …

Wij zijn op zoek naar mensen die samen met onze cliënten regelmatig één-op-één iets willen ondernemen. U kunt denken aan wandelen of fietsen of naar de stad of naar de film. Ook samen drummen of gitaar spelen zijn wensen van onze cliënten. Dit kan 1 keer per week zijn of eens in de maand. Wat u kunt doen hangt af van uw tijd en interesse in een bepaald onderwerp. Ervaring is niet nodig, enthousiasme en een respectvolle houding is wel belangrijk.

 

 

Ervaringen

Eén vrijwilliger vertelt graag zijn eigen verhaal over hoe hij het vrijwilligerswerk ervaart. Lees meer in deze bijlage.

 

Enkele andere ervaringen zijn:

“Samen op de computer. Spelletjes maar ook surfen op het net. Ik leer zelf soms meer van degene waarmee ik dit doe, dan dat ik hem kan leren.”

“Eén keer per maand gaan we gezellig naar de stad. Een kop koffie drinken en winkels bekijken. Zo hebben we allebei een gezellige middag.”

Interesse

Bent u geïnteresseerd in het maatjesproject?

Kijk in uw woonomgeving of u als leuk maatje wordt gezocht:

Heeft u nog vragen? Neem contact op met de afdeling Advies en Ondersteuning van Careander, via telefoonnummer 0341-467832.