Elke maandag gaan vijf cliënten van Careander naar de Veluwse Heuvel, een wijkontmoetingscentrum in Nunspeet, om daar sociale activiteiten met ouderen te doen.

Bij de Veluwse Heuvel komen ouderen voor dagbesteding. De cliënten van Careander helpen met de huishoudelijke taken, zoals tafels dekken, de afwas, groentes snijden, de was opvouwen en boodschappen doen. In de middag gaan de cliënten vaak sjoelen, sporten, wandelen of een spelletje doen met de ouderen. Dat bepaalt iedereen zelf, want bij de Veluwse Heuvel doe je de taken die je leuk vindt!

“Werken bij de Veluwse Heuvel is heel maatschappijgericht. Iedereen kan hier terecht en wij mogen hier een onderdeel van zijn, dat is toch mooi!”, vertelt Jolande, jobcoach bij Careander.“Je ziet hier allerlei soorten mensen en het sociale aspect is hier heel groot. Dit gun ik iedereen!”

De cliënten hebben afwisselend werk. “De taken van de cliënten zijn erg verschillend, er is hier genoeg te doen”, vertelt Margriet, vaste begeleider bij de Veluwse Heuvel. “De cliënten hebben een aantal taken die zij bijna wekelijks doen. Zo helpt Michelle de kok vaak met groentes snijden. Toch doen zij zo gevarieerd werk, dat als iemand een keer afwezig is, iedereen zijn of haar taken kan overnemen.”

Niet alleen de cliënten en begeleiders, maar ook de ouderen en medewerkers van het wijkontmoetingscentrum vinden het leuk dat deze helpers er zijn. “Het is magnifiek dat ze dit doen en dat zij er zijn om met ons leuke dingen te doen”, vertelt een man die bijna dagelijks bij het wijkontmoetingscentrum komt. Ook het personeel is tevreden: “Wij kunnen soms lekker gaan zitten, want de cliënten doen de rest!”