Eerste arbeidscontract vanuit Care&Work een feit!

Het project Care&Work, een samenwerkingsproject van Careander en Inclusief Groep is in februari 2019 gestart op de locatie van Inclusief Groep in Nunspeet en we mogen spreken van een succes! Sinds kort heeft de eerste kandidaat, Justin, een arbeidscontract getekend in het kader van Nieuw Beschut!

De mensen die bij Care&Work aan het werk zijn, krijgen een traject op maat aangeboden met als doel te onderzoeken of zij door kunnen groeien naar betaald werk of dat arbeidsmatige dagactiviteiten (werk zonder salaris, maar met uitkering) meer passend is. Na een veilige start bij Care&Work kunnen de kandidaten binnen het gebouw van Inclusief Groep stagelopen. De kandidaten worden aangemeld door de gemeenten. Door de samenwerking tussen Careander en Inclusief Groep bundelen we de kennis en expertise, waardoor we twee werelden samenbrengen. Deze gebundelde expertise is zorg-én werkgericht. De ontwikkeling van een kandidaat staat centraal. Samen zorgen we ervoor dat een kandidaat zich, in een veilige omgeving, kan ontwikkelen.

Als een vis in het water

Justin, een jongen van 18, startte in maart 2019 bij Care&Work. Zijn dag- en nachtritme was redelijk verstoord, omdat hij al een langere periode thuis zat. Op tijd komen en weer structuur aanbrengen in zijn dagritme was lastig, maar na enkele maanden ging dit steeds beter. Dit lukte doordat begeleiding die hij ontving bij Care&Work gericht was op zorg.

Hij liep stage in het magazijn van Inclusief Groep en nu, bijna een jaar nadat hij is gestart bij Care&Work, heeft hij een arbeidscontract getekend! Hij gaat werken in het magazijn en start binnenkort met een opleiding zodat hij zijn heftruckcertificaat kan behalen.

Dit betekent heel veel voor Justin! Hij heeft nu een eigen inkomen, werk wat hij leuk vindt en waar hij zich thuis voelt! Hij voelt zich als een vis in het water in het magazijn van Inclusief Groep!

Meer weten over dit project? Kijk op www.careander.nl.

Terug naar het overzicht