Eerste kandidaat gestart bij Care&Work

Onlangs meldden wij dat Careander en Inclusief Groep samen een nieuw project gingen starten; Care2Work. Dit is een innovatieve vorm van arbeidsmatige dagbesteding, waarbij de werelden van arbeidsmatige dagbesteding en loonvormende arbeid elkaar vinden.

Aangezien de naam Care2Work al bestond, is besloten dat wij het project Care&Work gaan noemen. Eind januari zijn er enkele informatiebijeenkomsten georganiseerd voor consulenten van de gemeenten en het UWV.  De consulenten waren erg enthousiast en dat er behoefte is aan deze innovatieve vorm van dagbesteding is duidelijk! De eerste aanmeldingen komen binnen en ook zijn de eerste intakegesprekken met kandidaten gepland.

Maandag 18 februari is de eerste kandidaat daadwerkelijk begonnen. Eduard uit Nunspeet meldde zich maandag om 09.00 uur bij Gretha van Asselt, trajectbegeleider vanuit Careander bij Care&Work. Eduard heeft onlangs op een zorgboerderij gewerkt, maar hier voelde hij zich niet echt thuis, hij kan en wil graag meer. Care&Work is gehuisvest bij Inclusief Groep en binnen dit project wordt gekeken naar de ontwikkelmogelijkheden van de kandidaat. Naast Gretha is ook Dorothé van Veenhuizen trajectbegeleider vanuit Careander.

Doordat dit project is gevestigd in het gebouw van Inclusief Groep, kan Eduard, zodra hij daar aan toe is, ook af en toe een paar uur meewerken op de verschillende afdelingen van Inclusief Groep (Groen, Schoonmaak, Verpakken&Montage, Elektromontage, Post of Schilders).

Eduard was best zenuwachtig om te beginnen, maar ook erg enthousiast, hij was blij om weer onder de mensen te komen.  Op dit moment zit hij nog alleen op de afdeling, maar hij hoopt dat hij snel nieuwe collega’s mag verwelkomen. Maandag 25 februari start in ieder geval al de tweede kandidaat, Stefan uit Nunspeet.

Dit project is bedoeld voor nieuwe kandidaten waarvan nog onvoldoende zicht is op wat de ontwikkelmogelijkheden zijn of waar de verwachting is dat iemand zich kan ontwikkelen van arbeidsmatige dagbesteding naar loonvormende arbeid. Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u mailen naar care&work@careander.nl.

 

 Op de foto: Eduard en Gretha op de afdeling Care&Work

 

Terug naar het overzicht