Virtueel in beweging met de Coaches Sport & Bewegen

Omdat sportscholen en verenigingen vanwege het coronavirus dicht zijn, zitten wij en jullie veelal noodgedwongen thuis. Normaal zorgen we dat iedereen zoveel mogelijk in beweging komt bij Careander. Echter is het op dit moment niet mogelijk i.v.m. het Corona virus. In deze lastige tijd willen wij, de coaches Sport en Bewegen Erwin en Anita, toch iets kunnen betekenen voor onze cliënten, medewerkers en collega’s van Careander.

Daarom hebben wij dit thuis beweeg oefenprogramma bedacht en uitgewerkt.

Wij delen regelmatig een filmpje met een beweegoefening, TIP of beweeg challenge om iedereen in beweging te houden. Want juist in deze periode is bewegen helemaal belangrijk:

  • om fit te blijven
  • om je hoofd leeg te maken
  • om energie op te doen
  • om weerstand op te bouwen
  • om vrolijk te blijven

Je hoeft niet intensief te gaan bewegen maar kom uit je stoel! Kom uit je stoel, ga de trap een paar keer extra op en af, maak een wandeling, doe ludieke oefeningen in huis. Het maakt niet uit welke oefeningen je kiest als je maar in beweging blijft!

Met de thuis challenges krijg je regelmatig een sportieve uitdaging voorgeschoteld! 

De invloed van het Coronavirus treft iedereen, dat vraagt ook van ons om een andere aanpak. Wij als sportcoaches kiezen voor een creatieve insteek: “Normaal gesproken doen wij of jullie gave activiteiten in de gymzaal, de buurt, op dagbesteding, bij wonen, met een vrijwilliger of sport je bij een vereniging. Nu proberen we iedereen thuis in beweging te krijgen en te houden. Van springen over wc rollen tot een traploop challenge”.  Geen beweegchallenge is te gek.

Heb jij nog leuke ideeën of filmpjes: mail het ons!

We bieden ook beweegoefeningen aan voor de EMB groep, ambulante cliënten, ouderen die in verzorgingstehuizen wonen of thuis zitten en uiteraard vergeten we de eigen collega’s niet.

Meedoen?

De coaches Erwin en Anita posten regelmatig een uitdaging op deze website en via hun social media kanaal. Om mee te doen kun je de pagina’s van Facebook Careander Sport en Bewegen bezoeken of kijk op www.careander.nl/beweging.

Challenges & andere fimpjes

Wil je een filmpje of een vlog sturen naar de Coaches Sport en Bewegen? Je kunt dit sturen via wetransfer naar a.vestering@careander.nl . Lukt het niet goed? Stuur dan een mail met je telefoonnummer. Dan bellen de coaches jou om het samen op te lossen.

De challenges van de coaches staan op het YouTube kanaal van Careander. Bekijk hier de bloopers: