Cisca begon in coronatijd als vrijwilliger bij de Steenrots en inmiddels bereidt ze zich voor op de opleiding Helpende Zorg en Welzijn niveau 2. “Je kunt wel door blijven gaan met wat je deed, maar nu ga ik doen waar ik blij van word!”

“Tijdens de coronatijd zag ik een oproep van de Steenrots dat ze helpende handen nodig hadden”, vertelt Cisca. “Ik deed al vrijwilligerswerk bij Net Effe Anders, maar dat stopte juist door corona, dus ik had tijd.”
Cisca (56 jaar) hielp met van alles. Ze gaf de bewoners de aandacht die zo hard nodig was in die tijd. “Een kopje koffie, een spelletje, een eindje lopen, de rollator parade! Het was fijn dat ik op deze manier een handje kon helpen.”
Na een tijdje werd ze gevraagd om in de huishouding te helpen, ook daar stond Cisca positief tegenover. Het contact met de bewoners vond ze direct leuk. “Er zit geen filter op, ik vind het zo mooi hoe blij ze kunnen zijn”, vertelt Cisca. “Het is nooit saai, soms ben ik de bewoners aan ’t plagen en soms troost ik ze of stel ik ze gerust. Het is echt mooi werk!”

Ooit werkte Cisca 9 jaar in de ouderenzorg, waarna ze 20 jaar in de detailhandel belandde. Inmiddels bereidt ze zich voor op de opleiding Helpende Zorg en Welzijn niveau 2, die in april begint. “Ik wil doen wat ik leuk vind, waar ik blij van word”, zegt Cisca. “Maar als je dit 20 jaar geleden had gezegd had ik je niet geloofd!”