Wat is Caren?

Careander bewaart gegevens in Ons Dossier. Hierin staat alles wat er voor en over jou als cliënt is geschreven door je begeleider. Denk hierbij aan rapportages, een agenda en jouw zorgplan. Careander vindt het belangrijk dat jij direct toegang krijgt tot jouw gegevens. Als jij een wettelijk vertegenwoordiger hebt (een gezaghebbende ouder/voogd, curator/mentor) dan lezen zij (ook) mee.

In juli 2022 zijn we overgestapt op het cliënt- en verwantenportaal van Caren Het inzien van gegevens kan daarmee heel gemakkelijk. Caren geeft direct toegang tot het dossier en zo ziet iedereen dezelfde informatie. Hierdoor kunnen we beter samenwerken en jou beter ondersteunen. Dit sluit aan bij de visie van Careander: wij vinden openheid en samenwerken belangrijk.

Op deze pagina vind je informatie over Caren. Verderop lees je hoe je je aanmeldt, kun je folders en een filmpje bekijken en staan veelgestelde vragen & antwoorden.

 

Hoe gebruik je Caren?

Voor Caren log je in op een website met een gebruikersnaam en wachtwoord. Dat kan op een computer, tablet of telefoon. Je kunt je aanmelden bij jouw persoonlijk begeleider. Daarna krijg jij of jouw mentor/curator een mail met een uitnodiging en uitleg.

Hoe kan ik me aanmelden?

Aanmelden gaat altijd via jouw persoonlijk begeleider. Er is dan eerst een driehoekgesprek om te bespreken wie de hoofdgebruiker wordt en of er extra afspraken nodig zijn.
Wanneer de persoonlijk begeleider jou heeft aangemeld, dan ontvang jij of jouw wettelijk vertegenwoordiger (ouder met gezag/voogd, mentor/curator) een mail. Hierin staat een uitnodiging om Caren te gebruiken met een handleiding, de basis-afspraken en een activeringscode.

In dit bestand staat precies op een rijtje hoe je het aanmelden aan kunt pakken.

In gesprek

Je kunt vragen hebben als je jouw rapportages leest. Misschien begrijp je iets niet of vind je dat het niet klopt wat er staat. Het is belangrijk om hierover te praten. Dit kan met je begeleider en met je familie of andere verwanten. We doen dit met respect voor elkaar.

Wanneer je Caren gaat gebruiken, worden basisafspraken  met jou en jouw verwant besproken. Hierin staat hoe cliënten, verwanten en begeleiders met elkaar omgaan. Deze afspraken zijn vooral bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan. Als er specifieke afspraken nodig zijn dan worden die opgenomen in het zorgplan.

Extra Uitleg:

Veelgestelde vragen

Op een aantal vragen hebben we alvast een antwoord gegeven.
Bekijk deze hier.

Vragen, wensen of meldingen

We horen het graag als je vragen hebt over Caren. Je kunt dan alvast het volgende doen:

– bekijk de Veelgestelde vragen & antwoorden hierboven.
– stel jouw vraag rondom aanmelden aan een begeleider
– stel jouw vraag over Caren zelf of meld een storing via portaal@careander.nl