Wat is Ons Portaal?

Careander bewaart gegevens in Ons Dossier. Hierin staat alles wat er voor en over jou als cliënt is geschreven door je begeleider. Denk hierbij aan rapportages, jouw agenda en jouw plannen. Careander vindt het belangrijk dat jij direct toegang krijgt tot jouw gegevens. En ook je wettelijk vertegenwoordiger (curator of mentor).

Het inzien van gegevens kan heel gemakkelijk met Ons Portaal. Jij kunt direct toegang krijgen tot jouw gegevens. Ook jouw begeleider kan hierin lezen. En eventueel je familie als je dat wilt.

Met Ons Portaal heeft iedereen dezelfde informatie. Hierdoor kunnen we beter samenwerken en jou beter ondersteunen. Dit sluit aan bij de visie van Careander: wij vinden openheid en samenwerken belangrijk.

Hoe gebruik je Ons Portaal?

Ons Portaal kan je bekijken op een computer, tablet of telefoon. Het inloggen kan op twee manieren:
1. Met de Careander-app op je telefoon of tablet.
2. Via de website Quli op de computer of laptop

Careander-app

De app gebruik je op een smartphone of tablet. Je kunt inloggen met een pincode, een vingerafdruk of gezichtsherkenning (als dit op je telefoon kan). In de Careander-app kunnen rapportages voorgelezen worden. Je hebt voor de Careander-app een internetverbinding nodig en bluetooth. Ook heb je een vrij nieuwe versie van Android of IOS nodig.

Quli

Quli gebruik je op een computer of laptop. Je hebt hiervoor een internetverbinding nodig. Je gaat naar een website. Daar log je in met een gebruikersnaam en wachtwoord. Je krijgt ook een inlogcode in een sms-bericht. Hiervoor heb je een telefoon nodig met een mobiel nummer.

Vragen

Heb je vragen over de Careander-app of Quli, vul dan je gegevens in onderaan deze pagina in het formulier vragen.

In gesprek

Je kunt vragen hebben als je jouw rapportages leest. Of misschien vind je dat het niet klopt wat er staat. Het is belangrijk om hierover te praten. Dit kan met je begeleider en met je familie of andere verwanten. We doen dit met respect voor elkaar.

Hoe kan ik me aanmelden?

Aanmelden kan bij jouw persoonlijk begeleider. De begeleider vult het aanmeldformulier in en geeft jou een handleiding. Jouw begeleider zal verder uitleggen hoe het werkt.

Let op: Ons Portaal is op dit moment nog niet voor iedereen beschikbaar. De komende maanden worden er informatiebijeenkomsten gehouden om aan cliënten en verwanten uitleg te geven over Ons Portaal (Hoe werkt Ons Portaal? Wie mag er gebruik van maken? Hoe kan ik me aanmelden?). Cliënten en hun eerste contactpersonen krijgen hiervoor een uitnodiging.

Cluster Midden (Harderwijk): de bijeenkomsten waren in oktober/november 2019 en vanuit dit cluster kun je je nu al aanmelden voor Ons Portaal.
Cluster Zuid-West (Nijkerk, Putten, Ede, Lunteren): de bijeenkomsten zijn in december 2019. Na deze bijeenkomsten kun je je voor dit cluster aanmelden voor Ons Portaal.
Cluster Noord (Elburg, ’t Harde, Wezep): de bijeenkomsten zijn in januari/februari 2020. Na deze bijeenkomsten kun je je voor dit cluster aanmelden voor Ons Portaal

Ben je al bij een bijeenkomst geweest, maar weet je niet helemaal meer hoe het werkt met aanmelden? Je kunt het hier nog een keer nalezen.

Meer informatie

In onderstaande documenten vind je extra informatie over Ons Portaal.

Folders

Handleidingen Careander-app/Quli

Cliënten en verwanten kunnen gebruik maken van Ons Portaal. Er vindt altijd eerst een driehoekgesprek met jouw begeleider plaats, als je jezelf of een verwant wilt aanmelden voor Ons Portaal. Hieronder kun je de handleidingen vinden om wegwijs te worden in de Careander-app of in Quli. Er zijn 3 verschillende handleidingen, dus kijk even goed welke handleiding jij nodig hebt:

Handleidingen Careander-app voor:

Handleidingen Quli voor:

Vragen, wensen of meldingen

We horen het graag als je vragen hebt over Ons Portaal (de Careander-app of Quli).

Telefoonnummer voor Quli

Voor vragen of problemen met Quli kunt u ook telefonisch contact opnemen via 0341 – 74 10 11.