Vrijwilligers vervullen een aanvullende rol voor de zorg aan cliënten. Aanvullende zorg omdat het juist de extra´s op een dag zijn. Zoals nagels lakken op woonlocatie Anne Frank door Sjoukje. Of de begeleiding naar het voetbalveld van Annemieke. 

Passie voor voetbal
Een gedeelde passie voor voetbal brengt Bert en Annemieke wekelijks samen. Bert vond het lastig om de 1,5 meter afstand aan te houden in de coronaperiode. Annemieke ging mee naar voetbal en hielp Bert herinneren aan de 1,5 meter zodat het voetbalbezoek voor iedereen veilig bleef. Ook nu de coronamaatregelen niet meer gelden, blijven Bert en Annemieke samen naar voetbal gaan. Lees hier het verhaal van Bert en Annemieke.

Ervaring doorgeven
En wat doe je na pensionering met al die jaren werkervaring? Dan kun je op een andere manier je kennis doorgeven. Daar weten ze bij de Werkkamer in Nijkerk alles van. Vrijwilliger Ruud werkte 50 jaar in bouw, maar wilde graag aan het werk blijven. Bij de houtgroep is hij hiervoor op de juiste plek. Jan Jaap werkt op de houtgroep en geniet van de kennis én het gezelschap. Jan Jaap: “Ruud brengt sfeer. Ik leer van hem en als er wat is kan ik dat zeggen.”  

Een lach en glinsterende ogen
Bij de Anne Franklaan in Harderwijk is het iedere week een feestje! Want dan komt Sjoukje langs en staan alle kleuren nagellak klaar. “Iedere dinsdag ga ik lekker tutten met de bewoners door hun nagels te lakken, opmaken en een voetenbadje te geven”, vertelt Sjoukje. “Dan zie ik die lach en glinsterende ogen. Ook na 10 jaar bij de Anne Frank blijft het een cadeau om dit werk te doen. Iedere keer ga ik dankbaar naar huis.” 

Onderdeel van het team
Bij Careander ben je als vrijwilliger welkom zonder tussenkomst van een andere organisatie en ben je echt onderdeel van het team. Je hoort erbij!  

Met ruim 400 vrijwilligers bij Careander heeft iedereen zijn eigen reden om vrijwilliger te zijn. We delen er hier vijf:

  • Als vrijwilliger krijg je nieuwe sociale contacten, je bent onderdeel van een team.
  • Je kunt je kennis en vaardigheden inzetten.
  • Of je ontwikkelt nieuwe kennis en vaardigheden.
  • Doen waar je blij van wordt, zoals samen wandelen of fietsen. Of samen naar voetbal.
  • En… je bent van waarde voor onze cliënten.

Enthousiast geworden na alle prachtige voorbeelden en wil je graag meer weten? Kijk dan op onze website bij een locatie in de buurt.