Kom ook eens binnenkijken bij De Wissel….

Hoi, kom jij vandaag weer eens bij ons langs? Gezellig hoor…zo word ik regelmatig begroet als ik een opdracht op kom halen bij de collega’s van De Wissel.

Want het gebouw van activiteitencentrum De Wissel op industrieterrein Lorentz in Harderwijk heeft een verrassende inhoud. Achter de deuren van een  laag gebouw bevindt zich al meer dan 25 jaar een veilige rustige werkplek voor een grote groep mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand.

Zij komen hier iedere werkdag met veel plezier naar toe en werken allemaal op hun eigen manier en in hun eigen tempo, ondersteund door enthousiaste begeleiders en vrijwilligers van Careander. Het ontwikkelen van vaardigheden op arbeidsmatig en creatief gebied zijn de voornaamste begeleidingsaspecten binnen De Wissel. Daarnaast richt De Wissel zich op samenwerken en sociaal met elkaar omgaan. Cliënten werken zelfstandig waarbij  de begeleider in de nabijheid is. Dit noemen we een beschermde werkplek. De begeleiders begeleiden vanuit de visie van Careander en  werken specifiek met de methodiek Geef me de 5, gericht op structuur en duidelijkheid.

De cliënten werken bij De Wissel in vier kleine groepen. Zo zijn er bij De Wissel bijvoorbeeld creatieve activiteiten. De producten die hierbij worden gemaakt, worden verkocht in de winkels van Careander en bij andere klanten. Daarnaast zijn er arbeidsgerichte groepen, zoals een drukkerij en een productiegroep.

De groepen zijn:

  • Wissel Creatief: hier maken de medewerkers producten van keramiek, deze schilderen ze en voorzien ze van glazuur en doen ze aan houtbewerking.
  • Ambacht: deze groep is gericht op kaarsen maken, montagewerk en productiewerk.
  • Productie: hier verrichten de medewerkers productie-, montage- en inpakwerk.
  • Drukwerk: de werkzaamheden bestaan bij deze groep uit kopiëren en inbinden, drukwerk verzendklaar maken, A4 en A3 boekjes vouwen en nieten en inpakwerkzaamheden.

De Wissel biedt de mogelijkheid om vanuit school al stage te komen lopen, zodat nieuwe medewerkers kunnen proeven welk werk ze het leukste vinden om te gaan doen. De stagiaires kunnen direct na hun schooltijd dan instromen in de groep waar ze willen komen werken.

Ook zijn er volop mogelijkheden om bij De Wissel werkervaring op te doen en daarna door de stromen naar een werkplek bij een ander bedrijf of organisatie met behulp van een jobcoach. Hierbij kun je denken aan werken met kinderen op een basisschool, werken bij ouderen, receptiewerk of werken in een winkel. We kijken samen wat bij je past en welk talent je hebt.

Zin om zelf eens een kijkje te komen nemen?

Dat is mogelijk! Neem contact op met afdeling Advies & Ondersteuning van Careander en vraag naar de mogelijkheden. Telefoon 0341-467832 of per mail: adviesenondersteuning@careander.nl

Careander

Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Wij werken vanuit de christelijke visie dat ieder mens uniek en waardevol is. Vanuit een veilige en stimulerende omgeving helpen wij mensen het beste uit zichzelf te halen. Hierdoor kunnen zij het leven leiden dat past bij hun talenten en ambities. Careander is actief in diverse plaatsen in Gelderland.

De Wissel

Marie Curiestraat 6

3846 BW Harderwijk

0341- 43 05 04

 

Terug naar het overzicht