Sinds een aantal maanden is Martie kok bij de Rotonde. Met veel plezier kookt hij bijna dagelijks voor de bewoners.

Martie werkt sinds december 2021 bij woonlocatie de Rotonde in Harderwijk als kok. “Mijn vrouw werkt als Persoonlijk Begeleider bij woonlocatie ’t Schild, daar kookte ik weleens voor de bewoners als invaller”, vertelt Martie. “Toen ze bij woonlocatie de Rotonde in Harderwijk een kok zochten, ben ik langsgegaan voor een gesprek. Sinds december ben ik hier de nieuwe kok!”

“Ik vind de bewoners fantastisch!” vertelt Martie met een grote lach. “Laatst heb ik zelfs samen gekookt met een bewoner. Nadat de andere bewoners dat hoorden, wilden zij ook graag samen koken of een kijkje nemen in de keuken.” Martie hoopt dat in de toekomst meer cliënten hem kunnen helpen bij het koken. “Ik ben nu bezig met een plan verzinnen om in de toekomst vaker met de bewoners te kunnen koken, zo kunnen zij helpen met de voor- en bijgerechten maken.”

Sinds Martie bij de Rotonde werkt, heeft hij nog nooit twee keer hetzelfde gekookt. “Ik probeer zoveel mogelijk te variëren en de bewoners zoveel mogelijk te laten proeven. Alle bewoners hebben kunnen aangeven wat zij niet lekker vinden en ik heb hier een lijst van. Als ik wat kook, kan ik er rekening mee houden dat een bewoner bijvoorbeeld een aparte groente krijgt”, vertelt Martie.

Na het koken gaat Martie altijd samen met de bewoners eten. De ene keer zit hij in de woonkamer boven en de andere keer in de woonkamer beneden. “Als ik met de bewoners eet zie ik ze genieten. Als ik weet dat zij lekker hebben gegeten, geeft mij dat een super goed gevoel en ga ik trots naar huis.”