A�Licentie a�?Geef me de 5a�� voor woonlocatie Brederostaete

Woonlocatie Brederostaete heeft de licentie gekregen voor de methodiek a�?Geef me de 5a��. De uitreiking gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst met een lezing door Colette de Bruin, de grondlegger van de methodiek a�?Geef me de 5a��.

Geef me de 5 is een methodiek die antwoord geeft op de vraag: hoe om te gaan met CASS. CASS staat voor de persoon met ASS (Autisme Spectrum Stoornis) ongeacht leeftijd, geslacht of intelligentie A?n voor iedereen die duidelijkheid nodig heeft. Het denken en het gedrag van CASS zijn het gevolg van zijn gefragmenteerd waarnemen. Hierdoor ontbreekt samenhang voor CASS waardoor hij veel onduidelijkheid ervaart en onzeker wordt met paniek, angst en ongewenst gedrag als gevolg.

Boos worden en het ongewenste gedrag bestraffen heeft geen zin. Het is wel belangrijk om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Wat is niet duidelijk? Wat wil CASS zeggen? Welke hulpvraag kan CASS nog niet verwoorden? Welke samenhang mist hij? Als CASS duidelijkheid wordt geboden, verdwijnt zijn ongewenste gedrag. Geef me de 5 biedt praktische handvatten om a�?Duidelijk op de 5a�� te zijn. Met behulp van de bekende puzzel van 5: WIE, WAT, HOE, WAAR en WANNEER kan, op iedere CASS afgestemd, duidelijkheid gecreA�erd worden.

Brederostaete is een kleinschalig wooncomplex in Harderwijk voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Brederostaete stimuleert eigen zelfstandigheid en ondersteunt waar nodig. De ondersteuning kan variA�ren van enkele uren per week tot 24 uur per dag.

A�

Terug naar het overzicht