Linda vertelt tijdens een voorlichting op mbo Landstede Harderwijk hoe het is om werken bij Careander te combineren met de opleiding hbo Social Work.

“Ik ben er trots op dat ik op zo’n jonge leeftijd al een baan heb die bij mij past. Naast mijn werk bij Careander kan ik ook nog naar school om verder te ontwikkelen”, vertelt Linda. Sinds een jaar is Linda (19 jaar) in dienst bij Careander. Ze ondersteunt gezinnen met kinderen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand aan huis. Naast haar werk bij Careander volgt ze de opleiding Social Work aan Hogeschool Windesheim. Gisteren was ze bij mbo Landstede in Harderwijk, om meer over haar school en werk te vertellen. 

Linda heeft op mbo Landstede in Harderwijk op school gezeten. Na haar opleiding hier, is ze hbo Social Work gaan studeren. “Ik werd via LinkedIn door mijn oude coach van Landstede gevraagd of ik hier wilde staan en of ik wat wilde vertellen over mijn opleiding. Later kreeg ik een bericht of ik ook wat over mijn werk bij Careander wil vertellen”, vertelt Linda. “Ik ben heel blij dat ik kan werken naast mijn studie. Ik wil de leerlingen hier een reëel beeld geven van de opleiding en ik wil ze laten zien dat als je je best doet, je er in het werkveld ook komt.”

Linda leert bij Careander al veel, maar ze hoopt door haar hbo-opleiding af te ronden, dat ze nog meer verantwoordelijkheid krijgt. “Ik vind de uitdaging met zelfstandigheid heel leuk bij Careander. Ik mag veel zelf doen en toch krijg ik steun vanuit de leidinggevende. Ik weet dat ik altijd kan terugvallen op mijn leidinggevende en ik word door iedereen gesteund”, vertelt Linda. “Ik vind het fantastisch hier.”

Het werk van Linda is volledig gericht op Kind en Jeugd. “Al vanaf jongs af aan wil ik bij Kind en Jeugd werken”, vertelt Linda. “Ik heb gedragsproblematiek bij kinderen altijd al interessant geworden. Tijdens een stage zag ik hoe leuk ik de doelgroep echt vind en toen wist ik dat ik dit altijd wil doen.”