Wonen bij Careander

Je kunt bij Careander wonen. De woonlocaties staan midden in een woonwijk. je kunt gemakkelijk naar buiten of er is een tuin. Er wonen meer mensen in een woonlocatie. Iedere woonlocatie heeft verschillende appartementen. Elk appartement heeft een eigen voordeur. In elk appartement is ook een eigen douche en toilet. Sommige woonlocaties hebben ook algemene ruimtes, zoals een huiskamer of een eetcafé. Hier kun je bijvoorbeeld samen eten.

Het is fijn om te wonen bij Careander. Je voelt je er thuis. Wat jij wilt en kunt is belangrijk voor ons. Wij overleggen met jou welke ondersteuning bij jou past.

De Linde

De Linde is een wooncentrum van Careander, dat gevestigd is in woonservicegebied Weidebeek in Wezep. Wooncentrum De Linde kent zowel de mogelijkheid tot groepswonen, als het wonen in een eigen appartement. De bewoners van de appartementen wonen boven de groepswoningen en hebben diverse mogelijkheden tot meedoen aan activiteiten en het hulp vragen bij moeilijke onderwerpen.

De cliënten in de groepswoningen hebben een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Vaak hebben zij ook een lichamelijke beperking. De woningen en appartementen van deze cliënten zijn hier specifiek op ingericht. In de groepswoningen is een snoezelruimte aanwezig en zijn specifieke faciliteiten voor meervoudig beperkte bewoners.

In het appartementendeel wonen de cliënten zelfstandig. Het appartement heeft een eigen slaapkamer, badkamer en kookgelegenheid. De begeleiding vindt plaats vanuit het Steunpunt en varieert van enkele uren per week tot dagelijkse begeleiding.

Contact gegevens