Wonen bij Careander

Je kunt bij Careander wonen. De woonlocaties staan midden in een woonwijk. je kunt gemakkelijk naar buiten of er is een tuin. Er wonen meer mensen in een woonlocatie. Iedere woonlocatie heeft verschillende appartementen. Elk appartement heeft een eigen voordeur. In elk appartement is ook een eigen douche en toilet. Sommige woonlocaties hebben ook algemene ruimtes, zoals een huiskamer of een eetcafé. Hier kun je bijvoorbeeld samen eten.

Het is fijn om te wonen bij Careander. Je voelt je er thuis. Wat jij wilt en kunt is belangrijk voor ons. Wij overleggen met jou welke ondersteuning bij jou past.

Slunterhof

Slunterhof is een wooncentrum in Ede. Het is een modern appartementencomplex dat net is opgeleverd.

In wooncentrum Slunterhof wordt vooral zorg geboden aan cliënten met een matige verstandelijke beperking, die het prettig vinden om samen met elkaar in een groep wonen. Om de cliënten die een dagje ouder worden een goede woonplek te bieden is het gehele gebouw aangepast aan minder validen.

De begeleiding die in en vanuit Slunterhof gegeven wordt, varieert van enkele uren in de week tot 24 uur per dag. 

Hier kunt u meer lezen over de groepen waarin de huidige bewoners wonen.

Geschiedenis

Wooncentrum Slunterhof  heeft een lange historie. Hier kunt u meer lezen over de geschiedenis van dit wooncentrum.

Vrijwilliger worden?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. U kunt hier lezen hoe u vrijwilliger kunt worden bij wooncentrum Slunterhof.

Nieuwbouw Slunterhof

We krijgen een nieuw pand. Van 21 september 2015  tot en met eind november 2016 wonen we allemaal in Harskamp in de Stolpe.

In januari 2016 zijn ze begonnen met de bouw en het eind resultaat moet er zo uitzien.

slunt2

In de fotogalerij kunt u verloop van de nieuwbouw een beetje volgen:

  • 30 januari 2016: De 1e muren van de kelder worden geplaatst.
  • Eind februari 2016: Het ventilatiesysteem is in de kelder geplaatst en het plafond van de kelder zit erop.
  • De fundering wordt gelegd van de rest van het gebouw.
  • Maart: de muren van de begane grond zijn geplaatst.
  • April: de muren van de 1e verdieping zitten er ook op.
  • 14 april: de 1e steen is namens de bewoners gelegd door Jouke en Jonique

2016-04-14%2016_08_35

Bezoek juli

Hieronder enkele foto’s van ons bezoek aan de nieuwe locatie in juli. We konden toen allemaal binnen kijken. De cliënten zijn er met de bus naar toe gegaan. 

We hebben gezien dat het groot en mooi wordt. De cliënten weten inmiddels waar ze komen te wonen. We hopen begin december te verhuizen.

Update September

 In september waren de bouwers druk bezig met de zonwering en de bestrating bezig. Onze mooie oude beschilderde schuur is nu ook weggehaald.

November 2016

 In november 2016 konden we eindelijk verhuizen naar onze nieuwe appartementen in het nieuwe wooncentrum aan de Weerdestein in Ede. Op 28 November verhuisden we allemaal naar onze nieuwe appartementen. Op vrijdag 25 November hadden we een officiële opening voor de bewoners, verwanten en personeel.

April 2017

De bewoners en het team van Slunterhof zijn heel enthousiast over de nieuwe locatie Slunterhof en wilden dit graag laten zien. Dit gebeurde tijdens een Open Huis op zaterdag 8 april. Tijdens het open huis onthulde de burgemeester van Ede, de heer C. van der Knaap een kunstwerk gemaakt door de bewoners. 

Tijdens het Open Huis was  er een presentatie van de interne dagbesteding van Slunterhof en verkoop van de artikelen die hier worden gemaakt. Er waren kinderactiviteiten, oud Hollandse spelen en nog veel meer. Ook was er een hapje en een drankje voor de bezoekers. De opbrengst van de verkoop gaat naar de inrichting van de tuin van Slunterhof en naar Careander over Grenzen. Foto’s van deze dag staan in de Galerij.

 

 

Open Huis

Opening

Verhuizen

Oplevering

Bezoek juli 2016

Diverse foto's bouw

Contact gegevens