Marjolein is naast begeleider ook verpleegkundige bij woonlocatie ’t Schild in Harderwijk. 

“In de coronatijd was de teststraat bij de GGD ver weg en belastend voor een aantal bewoners. Daardoor is Careander met een testteam gekomen, waar ik onderdeel van mocht zijn!”, vertelt Marjolein.

“Op mijn 48e ben ik nog een opleiding als verpleegkundige gaan doen. Dus naast mijn werk als begeleider doe ik nu verpleegtechnische handelingen”, vertelt Marjolein. “Denk hierbij aan een spuit geven of een katheter plaatsen. Ook ben ik bevoegd en bekwaam om mijn collega’s verpleegtechnische handelingen te leren.” Marjolein laat een paar verpleegkundige handelingen zien als voorbeeld, dit zie je in de foto’s.

Met toeval is Marjolein erachter gekomen dat ze deze doelgroep en verpleegkunde zo leuk vindt. “Ik ben gek op paarden en pony’s. Nadat ik zwanger was stopte ik met werken en na een aantal jaar moederen kwam ik een advertentie tegen waar vrijwilligers zochten om paard te rijden met gehandicapten”, vertelt Marjolein. “Ik kende de doelgroep niet en het was echt een ontdekking voor mij toen ik erachter kwam dat ik zo’n leuke band met de mensen kan opbouwen. Er ontstond een communicatie en een band die ik niet kende. Ik vond het geweldig. Zo zijn er een aantal taakjes bijgekomen en ben ik uiteindelijk door gaan leren om persoonlijk begeleider te worden.”

Marjolein werkt sinds twee jaar bij Careander en ze is heel enthousiast. “Ik ben heel positief over Careander”, zegt Marjolein tevreden. “Dit is een kleiner dan ik ben gewend van mijn vorige werk. De lijntjes zijn korter en zelf vind ik dit heel prettig werken. Ik merk dat ik hier geen nummer ben en ik voel mij gehoord.” Ook vindt Marjolein het contact met de cliënten heel leuk. “Als ik de cliënt op een leuke, speelse en ontspannen manier kan helpen, dan weet ik waarvoor ik dit doe”, vertelt Marjolein. “Dan haal ik echt plezier uit mijn werk.”