Marloes Woudt is gekozen tot beste praktijkbegeleider 2016 in de sector Zorg, Welzijn en Sport. Adviseur praktijkleren Machteld van Wengen feliciteerde haar vandaag namens de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Marloes is begeleider bij het orthopedagogisch dagcentrum De Schutse van Careander in Harderwijk.

Voor de 500.000 MBO-studenten in ons land is het leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Om het belang daarvan te onderstrepen, heeft het ministerie van OCW de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider ingesteld. Voor de verkiezing van 2016 is uit alle voordachten per sector A�A�n genomineerd leerbedrijf en A�A�n genomineerde praktijkopleider gekozen als winnaar. Marloes is de winnende praktijkopleider voor de sector Zorg, Welzijn & Sport. Zij is zowel door Careander, ROC Landstede als een stagiair voorgedragen en dat is uniek.A�

Beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken samen in de SBB om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Bedrijven krijgen zo steeds de vakmensen die ze nodig hebben. Bij het opleiden van jonge vakmensen spelen het onderwijs en het bedrijfsleven samen een belangrijke rol. Mbo-studenten leren veel in de praktijk. Daarvoor zijn professionele stages en leerbanen nodig in een veilige omgeving van een erkend leerbedrijf en met goede begeleiding door een praktijkopleider. De SBB is ook verantwoordelijk voor de erkenning van de locaties van Careander als leerbedrijf. Careander wil hiermee een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van goed opgeleide, vakbekwame medewerkers in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

dsc_0688

Felicitaties en bloemen voor Marloes. Van links naar rechts: adviseur praktijkleren Machteld van Wengen, teammanager De Schutse Marcel de Vente, prijswinnaar Marloes Woudt, bestuurder Bert Brouwer en opleidingsfunctionaris Martin van den Berge.

A�

A�

A�

Terug naar het overzicht