24 nieuwe appartementen voor Careander in Harderwijk

Samen met Nijhuis Bouw ontwikkelt UWOON 48 appartementen op de locatie Langendijkstraat in Harderwijk. Met het plaatsen van de eerste vloerplaat werd op 13 februari het startsein gegeven voor de bouw van 48 nieuwe sociale huurwoningen. De handeling werd verricht door UWOON-bestuurder Moniek van Balen, Wethouder Jeroen de Jong, Careander-bestuurder Bert Brouwer en twee cliënten van Careander. Van de 48 woningen zijn 24 appartementen beschikbaar voor cliënten van Careander.

Na het openingswoord van Moniek van Balen blikte Wethouder Jeroen de Jong in zijn toespraak terug op de start van het project. Wethouder de Jong: “De komst van deze appartementen is zorgvuldig besproken met Uwoon, Careander, omwonenden en de raad. De appartementen voorzien in een behoefte. Ik ben blij dat we gezamenlijk kunnen starten met de bouw ervan”.

Oog voor de toekomst

Met de nieuwbouw van UWOON komen 48 nieuwe sociale huurappartementen beschikbaar in Harderwijk. Het wordt een mooi appartementengebouw met het oog op de toekomst. Vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid. Het complex wordt aardgas-loos en energiezuinig gebouwd. Moniek van Balen liet in haar toespraak weten blij te zijn met de reacties op de komst van de nieuwbouw. “De nieuwe bewoners in de wijk zijn van harte welkom. Er kwam geen enkele wanklank van omwonenden. UWOON is erg blij met zulke buren.”

Samenwerking

De ideeën voor de nieuwbouw zijn ontstaan naar aanleiding van gesprekken tussen Careander en UWOON. Careander heeft UWOON gevraagd te helpen bij het ontwikkelen en exploiteren van een nieuw appartementencomplex. Bert Brouwer: “De samenwerking met UWOON verloopt heel prettig en biedt onze cliënten een unieke kans om comfortabel en betaalbaar te wonen. Begeleiding door medewerkers van Careander is altijd dichtbij.”

Reageren op de woningen

Vanaf maart 2020 kunnen belangstellenden op de appartementen reageren via de website www.hurennoordveluwe.nl. UWOON zal de start van de verhuur aankondigen. Naar verwachting worden de appartementen begin 2021 opgeleverd.

Bent u geïnteresseerd in ondersteuning van of wonen bij Careander? Meer informatie hiervoor vindt u op www.careander.nl of u kunt contact opnemen met a.bolhuis@careander.nl .

Onder begeleiding van uitvoerder André Brinkman (Nijhuis) leggen Moniek van Balen (UWOON), Bert Brouwer (Careander), Wethouder de Jong (gemeente Harderwijk), Wim Zuiddam en Bernard Smelik (cliënten Careander) de eerste vloerplaat.

 

Uitleg van de bouw aan twee cliënten van Careander.

Terug naar het overzicht