Op Bezoek bij de collega’s

Careander biedt ondersteuning aan mensen met een beperking. Deze ondersteuning wordt onder andere geboden op verschillende dagbestedingslocaties. Veel cliënten werken al jaren op dezelfde groep of locatie en hebben geen idee wat er nog meer bij Careander kan. Het was daarom hoog tijd om de cliënten in beweging te laten komen en een kijkje te laten nemen op de verschillende dagbestedingslocaties in de regio.

In Nunspeet is een bezoek gebracht aan het wijkontmoetingscentrum het Binnenhof. Hier nemen de cliënten deel aan activiteiten die worden georganiseerd voor de bezoekers van het wijkontmoetingscentrum. Daarnaast ondersteunen zij ook bij activiteiten, Hierdoor hebben zij een plek midden in de samenleving verworven.

In de historische binnenstad van Elburg staat de winkel Net Effe Anders. Hier worden de producten, die worden gemaakt op andere dagbestedingslocaties, verkocht. Ook hebben ze een kijkje mogen nemen in het atelier waar producten worden geprijsd, gemaakt en verder voorbereid voor de verkoop.

Na een welverdiende middagpauze was het tijd voor een bezoek aan de werkboerderij Bakersfield op ‘t Harde. Op de werkboerderij draaiden de cliënten mee in alle werkzaamheden die een boerderij te bieden heeft, zoals het voeden van kalfjes en koeien, houtkloven, groente verbouwen en rijden op de tractor.

Als laatste werd de locatie Trefpunt op ’t Harde bezocht. Op deze locatie doen cliënten licht arbeidsmatig werk, zoals het vouwen van GFT-zakken, inpakwerkzaamheden en werken in de houtzagerij. De bakkerij van Trefpunt is ook bezocht. Hier worden allerlei lekkere dingen gebakken en verkocht aan particuliere klanten.

Het doel van deze dag was om cliënten kennis te laten maken met de vele dagbestedingsplekken die Careander te bieden heeft. En dat doel is zeker behaald! De cliënten waren erg enthousiast en gaan nu in gesprek met de begeleiders om misschien een dag ergens anders te kunnen werken.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Careander te bieden heeft? Kijk dan op www.careander.nl.

 

Terug naar het overzicht