Interactief zorginstrument

De Schuilplaats heeft een nieuwe interactief zorginstrument speciaal voor de cliënten. Door middel van persoonlijke aandacht en lichamelijke aanraking creëert de CRDL (Cradle) een nieuwe, gelijkwaardige vorm van interactie tussen mensen. De Schuilplaats heeft de CRDL aangeschaft met dank aan Stichting Vrienden van Careander.

Waarom de CRDL
We hebben gekozen voor de CRDL omdat het goed aansluit bij individuele, belevingsgerichte zorg voor onze cliënten. De CRDL is een prachtige uitvinding en aanwinst in de zorg voor onze cliënten. Het is heel mooi om te zien wat de CRDL bij mensen teweegbrengt.”

Contact door aanraking
De CRDL is bedoeld voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie. Als twee mensen hun hand op het instrument leggen en elkaar aanraken, ontstaat een gesloten circuit. Door vasthouden, strelen en trommelen horen gebruikers een variatie aan geluiden, zoals een klaterend beekje, een trein of het ruisen van de zee. Dat roept herinneringen of emoties op die leiden tot onderlinge verbinding en contact. Zo ontstaat een nieuwe vorm van menselijke interactie. Een gesprek, ook als iemand de juiste woorden niet meer kan vinden.

Meer weten over de CRDL?

Bekijk hier hoe het zorginstrument werkt.

 

Terug naar het overzicht