Spectaculaire sleuteloverdracht

Het nieuwe ‘Gezinshuis G.H. Roeterdinkstraat’ in Voorthuizen is klaar voor de tien nieuwe bewoners en de gezinsouders! Afgelopen zaterdag 13 juni werden de sleutels gebracht met een helikopter tijdens een feestelijke bijeenkomst. De piloot overhandigde de sleutels aan de gezinsouders, waarna zij de sleutels konden overdragen aan de bewoners.

Foto gemaakt door: Ben Bläss

Eigen wens

RuiterActief, inmiddels onderdeel van Careander,  heeft 2,5 jaar geleden het initiatief genomen om een gezinshuis op te starten, vanuit het verzoek van ouders en verwanten. Na bouwkundige aanpassingen aan de woning van de gezinsouders en de algemene ruimtes, hebben de toekomstige bewoners hun woonruimte naar eigen wens kunnen inrichten. In het gezinshuis is een gezamenlijke woonkeuken op de begane grond en een ontmoetingsplek op de tweede verdieping.

Vaste basis

Uniek voor de gemeente Barneveld is de aanwezigheid van de gezinsouders Mieneke en Vasile uit Voorthuizen. Zij vormen de vaste basis, verlenen aandacht aan de individuele bewoner en geven de bewoners het beoogde thuisgevoel. De gezinsouders worden in piekuren en ter vervanging bijgestaan door een professioneel team.

Visie

Het gezinshuis is bestemd voor (jong) volwassenen die vanwege een beperking niet zelfstandig kunnen wonen in een reguliere woonsituatie. In het gezinshuis wonen de gezinsouders, welke de bewoners stimuleren bij het ontdekken en ontplooien van hun mogelijkheden en de weg naar volwassenheid. Vanuit een veilige en geborgen woonomgeving stimuleren wij de bewoners zo zelfstandig mogelijk deel te nemen aan het maatschappelijk leven. De mening van de bewoners is belangrijk en heeft invloed op de manier waarop de zorg wordt ingevuld.

De opening van gezinshuis zal in samenspraak met de bewoners op een later moment plaatsvinden.

Kijk hier naar een video met de sleuteloverdracht, een interview met Teunis Ruiter en beelden van het nieuwe gezinshuis.

 

Terug naar het overzicht