Rozemarijn loopt stage bij woonlocatie Heidestate in ’t Harde. 

“Al vanaf kleins af aan wist ik dat ik in de zorg wilde werken. Ik vind het heel leuk om te begeleiden. De cliënten kunnen heel veel zelf en je wil ze dat niet uit handen nemen, maar ze juist ondersteunen in dingen die ze lastig vinden”, vertelt Rozemarijn, stagiaire bij woonlocatie Heidestate in ’t Harde.

Rozemarijn (19 jaar) volgt momenteel de studie Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen, niveau 4. “Ik had al een jaar bij dagbesteding Shalom in ’t Harde stagegelopen. Dit vond ik heel leuk om te doen en eigenlijk ben ik door verhalen van kennissen en collega’s bij Heidestate terechtgekomen”, vertelt Rozemarijn. “Careander heeft mij altijd al getrokken, dus ik ben blij dat ik hier nu stageloop.”

Rozemarijn vindt het leuk om het verschil tussen de locaties te zien: “Bij Shalom kreeg ik weleens een telefoontje waarin werd verteld dat een cliënt eerder naar huis moet voor de tandarts. Nu ik op een woonlocatie werk, ben ik degene die zo’n telefoontje pleegt. Ik vind het heel leuk dat ik allebei de kanten nu meemaak. Toch gaat mijn voorkeur wel uit naar een woonlocatie. Mijn taken nu zijn veel breder”, vertelt Rozemarijn. “Ik mag meer regelen en plannen. Zo mag ik de bewoners helpen met bijvoorbeeld tandenpoetsen, de was opvouwen, opruimen en drinken inschenken.”

“Het leukste vind ik de gesprekken met de bewoners”, voegt Rozemarijn toe. “Ik kan naar de bewoners luisteren en ze advies geven of ondersteunen. Ik vind het leuk dat ik een bijdrage kan leveren in plaats van dat ik alleen meekijk als stagiaire.”