Helaas neemt het aantal coronabesmettingen in ons land weer hand over hand toe. Dit baart ons allemaal zorgen, ook binnen Careander. Veel van onze cliënten zijn extra kwetsbaar voor de gevolgen van besmetting met het coronavirus. Daarom zijn we waakzaam.

Onze medewerkers doen hun best om het virus buiten de deur te houden. Als het kan, houden ze 1,5 meter afstand. We vragen dat ook van bezoekers. Als het niet mogelijk is om voldoende afstand te bewaren, dan verzoeken wij de bezoeker om een mondkapje te dragen. Uiteraard gelden die andere, overbekende richtlijnen ook, zoals hoesten in de elleboog, vaak de handen wassen en thuis blijven bij klachten. We hebben elkaar nodig om het virus buiten de deur te houden!

Op dit moment is er voor zover bekend, binnen Careander één cliënt besmet. Op de betreffende locatie zijn direct na vaststelling van de besmetting de nodige maatregelen genomen, ter bescherming van de cliënt en de andere bewoners en medewerkers.

Vóór de zomer was er één crisisteam voor heel Careander. De maatregelen die dat team nam, golden voor de gehele organisatie. Nu hebben we het anders georganiseerd.

Iedere locatie heeft een eigen crisisteam, dat snel kan reageren op een besmetting. Ook is dan maatwerk mogelijk, passend bij de situatie. Op centraal niveau hebben we een crisisteam, dat besluiten neemt die de hele organisatie aangaan.

Inmiddels hebben zorgmedewerkers voorrang bij de teststraten van de GGD. Dat scheelt kostbare tijd. In de praktijk werkt het helaas nog lang niet perfect. De GGD ’s werken hier hard aan.

De voorspelling is dat we zeker nog een aantal maanden te maken zullen hebben met corona, misschien zelfs langer. Wij zullen daarom waakzaam moeten blijven met elkaar, zodat we het virus geen kans geven.

Als u vragen of zorgen heeft, bespreek die dan met één van de collega’s op locatie. Zij doen hun best u goed te woord te staan. We willen deze tijd samen doorkomen. De mensen van  Careander werken hard en vol bezieling. Ze zijn er voor de cliënten. Daar kunt u op rekenen!