Stand van zaken rondom corona

Graag praat ik u bij over de stand van zaken rondom corona en de vaccinaties bij Careander.

De tweede vaccinatieronde van cliënten die bij Careander wonen is afgerond. Er komt nog een inhaalronde voor enkele bewoners die door omstandigheden hun vaccinatie nog niet hebben gehad. De medewerkers die gevaccineerd wilden worden, hebben inmiddels hun 1e prik gehad en krijgen de 2e vaccinatie vermoedelijk in mei. Cliënten die zelfstandig of bij hun ouders wonen zijn nog niet gevaccineerd. Dat geldt ook voor de medewerkers die niet in direct contact met cliënten staan. Zij doen mee met de reguliere vaccinatierondes.

Inmiddels blijkt uit landelijke en internationale cijfers dat vaccinatie inderdaad werkt om het aantal besmettingen drastisch terug te brengen. We zien het ook binnen Careander terug. Bij Careander blijven de besmettingscijfers laag. Het betreft wekelijks slechts enkele cliënten en medewerkers. Dit is goed nieuws, zeker nu landelijk de besmettingscijfers nog niet gunstig zijn.

Ook voor de mensen die gevaccineerd zijn blijven de beschermende maatregelen van kracht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het dragen van mondkapjes en het bewaren van 1,5 meter afstand. Dit roept vragen op, ook binnen Careander. Waarom is dat? Dit heeft ermee te maken dat ook mensen die gevaccineerd zijn het virus kunnen overdragen. Ook biedt vaccinatie geen 100% bescherming.

Inmiddels zitten we al meer dan een jaar in deze bijzondere periode. Ik ben enorm blij met de inzet van onze medewerkers, die soms onder lastige omstandigheden hun werk moesten doen. Dank ook voor uw begrip voor de soms pijnlijke maatregelen die zij moesten nemen, en voor de prettige en veelal warme contacten die zij met velen van u hadden.

Met vriendelijke groet,

Bert Brouwer, Bestuurder