Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de cliënten en medewerkers van Careander. Word jij ook een van deze waardevolle helpers?

Taken

Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Wij werken vanuit de visie dat ieder mens uniek en waardevol is. Denk jij dat je hierin een toevoeging kunt zijn? Dan komt dat goed uit, want Careander is op zoek naar vrijwilligers! Wij zoeken vrijwilligers voor de mensen met een verstandelijke beperking die extra ondersteuning kunnen gebruiken, dit kunnen simpele activiteiten zijn als:

  • samen met een maatje koffie drinken, fietsen, een spelletje doen of een wandeling maken.
  • helpen bij de boodschappen, klusjes of vervoer.
  • iemand thuis uitnodigen als gastgezin en thuis …
  • helpen bij groepsactiviteiten, zoals …
  • samen eten koken of samen eten.

Wat je kunt doen als vrijwilliger hangt af van jouw beschikbare tijd en interesse. Mocht je geen ervaring hebben, dan is dat geen probleem. Zolang je een enthousiaste houding hebt en respectvol met anderen omgaat, zit je helemaal goed!

Praktische informatie

Stukje tekst over de locatie waar de vrijwilliger terechtkomt

Stukje over de beschikbaarheid –> zelf indelen of vaste vrije dag?

Stukje over de cliënt –> altijd dezelfde of altijd een ander of eigen keuze in?

Stukje over de roulatie –> dus andere cliënten, andere taken, andere locaties etc?

Afspraken

We hechten belang aan goede contacten en heldere afspraken. Met elke vrijwilliger wordt een overeenkomst afgesloten. Naast dat de afspraken hier helder in omschreven staan, val je hierdoor ook onder de algemene vrijwilligersverzekering. Als vrijwilliger word je begeleid door onze medewerkers. Bij vragen kunt u altijd bij hen terecht.

Contact

Heb je belangstelling voor vrijwilligerswerk bij Careander? Of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via 0341-467820 of e-mail: info@careander.nl.

Je kunt ook contact opnemen met de vrijwilligerscoördinator op de locatie waar je wil komen helpen. Kijk hiervoor op de locatiepagina van de betreffende locaties. Hopelijk kunnen we jou snel onze nieuwe collega noemen!