Sport & Bewegen

Careander vindt het belangrijk dat alle cliënten van Careander gezond en fit worden en blijven. Om je gezond en fit te voelen, is het belangrijk om voldoende te bewegen. Uiteraard ook gezond en regelmatig eten. Careander werkt daarom met twee coaches Sport en Bewegen om sport en bewegen stimuleren binnen Careander en zo een actieve leefstijl van de cliënt te bevorderen. Met hun jarenlange ervaring in het bewegen adviseren en stimuleren zij en voorzien locaties van beweegtips.

Wat zou de reden zijn om te gaan bewegen?

Neem je vaker de trap i.p.v. de lift? Waarom zou je jezelf in het zweet werken? Wat zou je in je vrije tijd aan bewegen kunnen gaan doen? Het antwoord is simpel. Beweging heeft een positieve bijdrage in een gezonde levensstijl en zelfredzaamheid. Zo heeft iedereen zijn specifieke doelen en kunnen we de begeleiders ondersteunen in het zoeken naar de juiste beweegvorm. Meer bewegen bereik je niet alleen door te vertellen dat het belangrijk is. Voor veel cliënten is een extra steuntje in de rug nodig.

De Coaches helpen in het vinden van een structureel beweegaanbod in de buurt. Zij adviseren begeleiders welke beweegvorm het beste past bij de cliënt, en zijn er kansen voor meer bewegen op het gebied van adl. Gewoon dagelijkse dingen doen is ook bewegen. Neem eens wat vaker de trap, help mee in het huishouden, dans op een muziekje. Zolang je iets doet wat je fijn en vooral leuk vindt. De coaches Sport en Bewegen werken aan integratie. Ze gaan op zoek naar het sport en beweegaanbod in de gemeente . Participeren en werken samen met verschillende sport – en zorgorganisaties , instanties als gemeenten, buurtcentra, ouderenorganisaties en sportverenigingen. En commerciële organisaties zoals fitnesscentra, Fysiotherapeuten, dans- en beweegcentra ’s.

Meer weten? Neem contact op via info@careander.nl of 0341-467820 en vraag naar de coaches Sport en bewegen.

Sportief in Coronatijd

De Coaches Sport & Bewegen hebben voor actief bezig zijn in coronatijd een speciale webpagina. Bekijk deze hier.