Dagbesteding voor kinderen

Careander Kind & Jeugd biedt ondersteuning aan kinderen van nul tot achttien jaar met een verstandelijke of meervoudige beperking. Voor deze kinderen heeft Careander een breed aanbod aan diensten ontwikkeld. Aan de hand van de hulpvraag van de ouders brengen we in kaart welke vorm van ondersteuning of behandeling nodig is.

ODC De Schutse

ODC De Schutse is een orthopedagogisch dagcentrum in Harderwijk voor kinderen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Bij ODC De Schutse staat uw kind staat centraal. Wij observeren wat een kind kan en stemmen daar ons programma op af. Wij kijken hoe wij de totale ontwikkeling van het kind kunnen stimuleren. Het is voor ouders vaak een hele stap hun kind naar een orthopedagogisch dagcentrum te brengen. Ouders hebben bij ons dan ook een actieve rol en kunnen meedenken in het plan dat voor hun kind gemaakt wordt. Ouders blijven betrokken bij de ontwikkeling van hun kind.

Groepen

De Schutse is bestemd voor kinderen van 0 tot 17 jaar met een verstandelijke of meervoudige beperking of ontwikkelingsachterstand. We werken met basisgroepen. Een kind trekt de hele dag op met zijn eigen groep en volgt alle onderdelen van die dag, zoals eten, spelen en ontwikkelingsgerichte activiteiten van zijn eigen groep. Vaste begeleiders ondersteunen de kinderen.

Wij stemmen onze ondersteuningsprogramma’s af op de mogelijkheden van het individuele kind en richten ons onder andere op:

  • Zelfredzaamheid;
  • Sociale en emotionele ontwikkeling;
  • Spraak en taalontwikkeling;
  • Sensomotorische ontwikkeling (de relatie tussen zintuigen en motoriek);
  • Cognitieve ontwikkeling (kennis).

Al deze onderwerpen worden opgenomen in een speciaal voor het kind opgesteld Zorgontwikkelingsplan.

Het gebouw van De Schutse is aangepast aan de eisen voor de doelgroep. In het gebouw is een snoezelruimte aanwezig. De groepsruimtes zijn voorzien van aangepast sanitair en tilmateriaal en aangepast voor rolstoelgebruik.

Stage bij De Schutse

De Schutse was  in 2014 genomineerd voor het beste Calibris leerbedrijf. We belandden in de top 5. Een prestatie waar we nog steeds trots op zijn!

 

Algemene informatie

Teammanager: Marcel de Vente

Stage informatie: Mariska van Westerhof en Reina van Ravenhorst: stage.schutse@careander.nl

Vrijwilligers: Marlous Woudt

Open plaatsen: kijk hier

Wachtlijsten: kijk hier