“Ze had kort haar, maar ze wilde vlechtjes. Ze werd zo boos dat ze met stoelen begon te gooien. Toen dacht ik: dit wil ik doen, ik wil de gehandicaptenzorg in. Die keuze is nooit meer veranderd.” Dit is wat Fiorie (19) vertelt over haar ervaring als vrijwilliger in de gehandicaptenzorg, toen ze in de brugklas zat. Inmiddels heeft ze op veel locaties binnen Careander stage gelopen en werkt ze alweer twee jaar bij de Rotonde in Harderwijk.

“Mijn broer heeft een verstandelijke beperking, dus vanaf jongs afaan ben ik al gewend aan deze doelgroep. Ik ging juist altijd naar de kinderen die niet op mij afliepen.” vertelt Fiorie. “Als er vriendjes van m’n broer kwamen spelen wilde ik altijd meedoen. De interesse voor deze doelgroep is er onbewust altijd al geweest.”

Vooral de onverwachte situaties waardeert Fiorie in haar werk. “Als je naar je werk gaat heb je geen idee wat je te wachten staat. Die uitdaging heb ik echt nodig”, vertelt ze. “Hier op de Rotonde is het vooral een mentale uitdaging. Bewoners zien snel een probleem of iets waar ze zich zorgen om maken, en het is dan onze taak om de rust weer terug te krijgen.”

Met haar 19 jaar is Fiorie de jongste van het team. “Het is een fijn team, waarin we dingen bij elkaar kwijt kunnen en waarin we op elkaar kunnen terugvallen”, vertelt Fiorie. “Daarbij is de teammanager nauw betrokken, ik kan haar alles vragen. Dat maakt het werken hier prettig.”

Momenteel volgt Fiorie de deeltijdopleiding Social work, dus ze is nog niet uitgekeken op dit werk. “M’n keuze om in de gehandicaptenzorg te werken is nooit veranderd, dit is nog steeds wat ik het liefste doe.”