Slunterhof

Slunterhof is een wooncentrum in Ede. Het is een modern appartementencomplex waarin duurzaamheid een belangrijk speerpunt is.

In wooncentrum Slunterhof wordt vooral zorg geboden aan cliënten met een matige verstandelijke beperking, die het prettig vinden om samen met elkaar in een groep wonen. Om de cliënten die een dagje ouder worden een goede woonplek te bieden is het gehele gebouw aangepast aan minder validen.

De begeleiding die in en vanuit Slunterhof gegeven wordt, varieert van enkele uren in de week tot 24 uur per dag.

Hier kunt u meer lezen over de groepen waarin de huidige bewoners wonen.

Geschiedenis

Wooncentrum Slunterhof  heeft een lange historie. Hier kunt u meer lezen over de geschiedenis van dit wooncentrum.

Vrijwilliger worden?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. U kunt hier lezen hoe u vrijwilliger kunt worden bij wooncentrum Slunterhof.

Algemene informatie

Teammanager: Coline Lokhorst

Stage informatie: slunterhof@careander.nl

Vrijwilligers: Martina Meijer: slunterhof@careander.nl

Wachtlijsten: kijk hier

Open Huis

Opening

Verhuizen

Oplevering

Bezoek juli 2016

Diverse foto's bouw

Carré

Carré in Ede is een modern appartementencomplex waar cliënten van Careander wonen en ondersteuning krijgen zoals zij vragen of nodig hebben. In Carré wonen 24 mensen die al langer bij Careander woonden. Zij woonden in één van de “buitenhuizen” van Bergveste of Slunterhof. In Carré hebben alle bewoners een eigen zit- en slaapkamer en een eigen douche en toilet. Verder zijn er in het complex drie ontmoetingsruimtes met ieder een eigen functie en sfeer.

Ambulante ondersteuning
Daarnaast bevinden zich in het complex 17 zelfstandige huurappartementen. Elf daarvan zijn bestemd voor mensen met een zorgindicatie, die ambulant begeleid worden door Careander. Zij krijgen ondersteuning en begeleiding op maat. De ambulant begeleider komt op afspraak op bezoek bij de cliënt, de frequentie daarvan is afhankelijk van de hulpvraag en indicatie. Op de begane grond van het complex vind je het steunpunt van het ambulante team: De Boshoek.

Algemene informatie

Teammanager: Steefjan Janssen

Stage informatie: Elly Vermeer:  e.vermeer@careander.nl & Asha vermeulen: a.vermeulen@careander.nl

Vrijwilligers: Tineke Kamphuis, Geertje Wiersema en Margreet Wierenga: carre@careander.nl

Wachtlijsten: kijk hier

Dichtbij de cliënt

Wooncentrum Bergveste is een woonlocatie in een natuurlijke omgeving, dichtbij het centrum van Ede. Bergveste  is een volledig gerenoveerd wooncentrum, waar de cliënten een eigen appartement met kitchenette en badkamer hebben. Het gebouw is deels aangepast aan de zorgintensieve cliënt en heeft een aangepaste badkamer en tilliften. De sfeer van het wooncentrum is familiair en de begeleiding is warm en laagdrempelig.

Bergveste kent meerdere vormen van groepswonen, waaronder een groep met veel aandacht voor de ouder wordende cliënt. De cliënten hebben veelal een lichte tot matige verstandelijke beperking, soms met bijkomende problematiek.

Momenteel is er bij Bergveste mogelijkheid om te komen wonen. Lees hier meer.

Algemene informatie

Teammanager: Patricia Gejas

Stage informatie:  Jacqueline Schouten: j.schouten@careander.nl of Ria Steege: r.steege@careander.nl

Vrijwilligers: Nelleke Agterkamp: n.agterkamp@careander.nl

Wachtlijsten: kijk hier

Het Anker

Het Anker is een wooncentrum van Careander, dat gevestigd is aan de Voorthuizerstraat in Putten. Alle bewoners van Het Anker wonen in een eigen appartement met eigen badkamer en kitchenette en hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan groepsactiviteiten en te komen eten in de groepsruimte of het eetcafé.

De cliënten die in wooncentrum Het Anker wonen, hebben een licht tot matige verstandelijke beperking. Naast aandacht voor de individuele zorgvraag, is het samenleven in een groep ook een belangrijk aspect in Het Anker.

Algemene informatie

Teammanager: Steefjan Janssen

Stage informatie: Nadine van den Brink: n.vandenbrink@careander.nl

Vrijwilligers: Annelies Grootenboer: a.grootenboer@careander.nl 

Wachtlijsten: kijk hier

Anne Franklaan

In een nieuwbouwwijk in Harderwijk is wooncentrum Anne Franklaan gevestigd. Dit wooncentrum richt zich op jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. De woonvorm heeft verschillende woongroepen. Zo is er een begeleidingsgerichte groep, een verzorgingsgerichte groep en een combinatiegroep.

Het gebouw is aangepast aan de beperkingen van de cliënten en heeft een snoezelruimte, aangepaste voorzieningen en sanitair. De cliënten hebben hun eigen slaapkamer en doen dus veel activiteiten in de groepsruimten.

Bereikbaarheid

Wooncentrum Anne Franklaan is ook bereikbaar via: 0341-462151/462152 of 462153.

Algemene informatie

Teammanager: Miriam Krediet

Stage informatie:Jessica van Hierden: stage.annefranklaan@careander.nl

Vrijwilligers: Teuni Klaassen en Erna Knol: annefranklaan@careander.nl

Wachtlijsten: kijk hier

Wooncentrum De Rotonde is een modern appartementencomplex aan de Annie M.G. Schmidtlaan in Harderwijk. In het wooncentrum wonen mensen met een matig verstandelijke beperking in een eigen appartement met de mogelijkheid om 24 uur per dag ondersteuning te vragen. De begeleiding is erop gericht om de mensen te helpen zo veel mogelijk de regie over het eigen leven te voeren.

In het gebouw zijn speciale groepsruimtes aanwezig, waar cliënten elkaar kunnen ontmoeten. Hier wordt gezamenlijk gegeten of een gezellige avond georganiseerd. De cliënten kunnen gebruik maken van de mogelijkheden die Careander biedt op het gebied van begeleiding, invulling van vrije tijd of maaltijden.

Algemene informatie

Teammanager: Auke Schievink

Stage informatie: Gertine Hoeve: g.vanderweide@careander.nl

Vrijwilligers: Daniëlle Dekker: d.dekker@careander.nl

Wachtlijsten: kijk hier

Careander Servicebureau

Westeinde 27A
3844 DD Harderwijk

Postbus 60
3840 AB Harderwijk

Telefoon: 0341-46 78 20
e-mail:info@careander.nl
Rabobank NL59 RABO 0397 7020 00
K.v.K. 41 03 52 12 Harderwijk

De Bongerd

De Bongerd is een woonlocatie waar zowel groepswonen als wonen in een eigen appartement wordt geboden. Naast het wonen in de hoofdlocatie biedt Careander groepswonen aan de Bisschopweg in Lunteren en ambulante ondersteuning bij het zelfstandig wonen in een appartement. De cliënten die in wooncentrum De Bongerd wonen, hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking. De cliënten met een eigen appartement krijgen afhankelijk van hun zorgvraag begeleiding op maat.

Algemene informatie

Wooncentrum De Bongerd:

Teammanager: Coline Lokhorst

Stage informatie en Vrijwilligers: Gert Jan van Doorn: g.vandoorn@careander.nl

Open plaatsen: kijk hier

Wachtlijsten: kijk hier

 

De Bongerd Woonhuizen

De Steenrots

 De Steenrots is een  wooncentrum waar naast de woonfunctie allerlei diensten geboden worden. De cliënten die in De Steenrots wonen, zijn matig verstandelijk beperkt en voelen zich prettig bij het groepswonen dat in dit wooncentrum wordt geboden. Elke cliënt heeft zijn eigen appartement met badkamer, maar maakt veel gebruik van de mogelijkheden die er in de groepsruimten worden geboden.
De Steenrots is voor veel cliënten een vertrouwd logeeradres. Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot logeren. Ook in geval van een crisis in de thuissituatie biedt De Steenrots uitkomst.

Algemene informatie

Teammanager: Sandra Bonte (waarnemend)

Stage informatie: Herma Jonker: h.jonker@careander.nl

Vrijwilligers: Helen Ram: h.ram@careander.nl

Wachtlijsten: kijk hier