Algemene informatie

Teammanager: Rinus Eling

Stage informatie: Pauline Drenth: p.drenth@careander.nl   of Marion Schipper: m.schipper@careander.nl (locatie Shalom)

Vrijwilligers: Corrie Kieskamp: c.kieskamp@careander.nl  (locatie Shalom)

Open plaatsen: kijk hier

Wachtlijsten: kijk hier

De Werkkamer is onderdeel van De Postkamer in Nijkerk.

Kijk op de website voor meer informatie.

Algemene informatie

Teammanager: Marlies van den Hoorn

Stage informatie: Anne van Varik: a.vanvarik@careander.nl

Vrijwilligers: Marjan Geurts: postkamer@careander.nl

Open plaatsen: kijk hier

Wachtlijsten: kijk hier

De Postkamer

In het centrum van Nijkerk in het voormalige Postkantoor is een bijzonder Grand Café en unieke cadeau winkel gevestigd. Bijzonder door het karakteristieke gebouw, bijzonder door de gekozen inrichting en bijzonder door de mogelijkheden die het u als gast te bieden heeft. Een kopje koffie, een uitgebreide lunch of High Tea, een informeel vergaderarrangement, een workshop…

Grand Café

De warme uitstraling, de gezellige hoekjes, met of zonder open haard, maken dat ieder zich snel thuis voelt bij De Postkamer. Daar komt bij, dat het bedienend personeel zijn uiterste best doet om het ieder naar wens te maken. Neem de tijd, want haast moet je hier zeker niet hebben. De kwaliteit van alles wat er geserveerd wordt staat hoog in het vaandel. Verse en eerlijke producten, dat vinden wij belangrijk. Met zorg wordt dit alles door onze medewerkers gepresenteerd

Winkel

Het assortiment in de winkel is  bijzonder te noemen, omdat er veel unieke, zelfgemaakte producten te vinden zijn. Deze producten worden in het creatief atelier van De Postkamer gemaakt of ingekocht bij collega zorginstellingen. Er zijn kleurige schilderijen of tassen verfraaid met kleine kunstwerkjes, sieraden of kraamcadeautjes, alles net wat anders omdat het zelfgemaakt is. Het huisgemaakte assortiment wordt aangevuld door regulier ingekochte producten.

Bakkerij

In de bakkerij worden de lekkernijen gebakken die worden geserveerd in het Grand-Café. Valt de appeltaart zo goed in de smaak, dan kan er thuis ook van gesmuld worden, want er kunnen ook hele taarten bij de Postkamer gekocht worden. Een greep uit het assortiment: Browneys, Cheesecake, Appeltaart, Chocoladetaart. Maar ook heerlijke kokos koekjes, stroopkoekjes lamellen en cupcakes.

Atelier

Dit is een werkplek waar een aantal medewerkers graag werken. Het is er rustig en er wordt op een ontspannen en prettige manier gewerkt aan producten die straks in de winkel verkocht zullen worden. Zonder dit atelier had de winkel niet de beschikking over de bijzondere producten die hier gemaakt worden. Het aanbod aan activiteiten is heel divers. Er wordt genaaid, geborduurd, geschilderd, gevilt en nog veel meer. Ook wordt er gewerkt aan leuke persoonlijke producten van kwalitatief goed niveau. De schilderijen die worden gemaakt, worden tentoongesteld in de winkel, het grand café en op de vide.

Algemene informatie

Teammanager: Coline Lokhorst

Stage informatie: Judith Schotsman j.schotsman@careander.nl

Vrijwilligers: Marjan Geurts en Judith Schotsman: postkamer@careander.nl

Open plaatsen: kijk hier

Wachtlijsten: kijk hier

Piekado

Piekado is een speciaal winkelproject in Harderwijk. Niet alleen omdat er allerlei leuke cadeautjes te koop zijn, maar ook omdat er cliënten met een verstandelijke beperking werken. De medewerkers van Piekado helpen klanten, staan achter de kassa en zorgen voor een nette winkel. Achter de winkel is een atelier waarin ze een deel van de artikelen maken of bewerken die in de winkel verkocht worden. Naast artikelen uit het eigen atelier worden er ook artikelen verkocht die bij dagcentra elders in het land zijn gemaakt. Er wordt gestreefd naar originaliteit en kwaliteit. Er is altijd ruim keus uit een grote hoeveelheid betaalbare cadeaus.

Het assortiment bestaat onder andere uit:

 • Kaarsen;
 • Zeepproducten;
 • Houten speelgoed;
 • Baby artikelen;
 • Textiel;
 • Keramiek;
 • En nog vele andere zaken.

Doelstelling van Piekado is om mensen met een verstandelijke beperking door het werken in de winkel op een gewone manier deel te laten nemen aan het maatschappelijke leven. Piekado is gevestigd in het buurtwinkelcentrum Tweelingstad in Harderwijk.

Algemene informatie

Teammanager: Marlies van den Hoorn

Stage informatie: Tanja Schipper – t.schipper@careander.nl

Vrijwilligers: Janneke van Putten en Sandra Hogeveen iekado@careander.nl

Open plaatsen: kijk hier

Wachtlijsten: kijk hier

De Wissel

De Wissel is een werklocatie waar je meer arbeidsmatige activiteiten kunt doen. Ook zijn er enkele creatieve groepen.

Creatieve groepen

In deze groepen kun je aan de slag met:

 • Keramiek
 • Houtbewerking
 • Kaarsen maken
 • Papier en andere creatieve producten.

Arbeidsmatig werken

De Wissel biedt als werklocatie arbeidsmatige activiteiten zoals:
• Kopiëren en inbinden;
• Montagewerkzaamheden;
• Inpakwerk;
• Grote verzendingen drukwerk postklaar maken.

De cliënten hebben veelal een lichte tot matige verstandelijke beperking. Eén van de doelstellingen van De Wissel is het deel uitmaken van de maatschappij. Het gebouw bevindt zich midden tussen andere bedrijven op het industrieterrein Lorentz in Harderwijk.

Voor meer informatie, opdrachten en prijsopgave kunt u contact opnemen met De Wissel.

Het rechtstreekse telefoonnummer van de drukwerkafdeling is 0341-431887.

Telefoonnummers, E-mailadressen & Facebook

Algemeen: 0341-430504 / locatiewissel@careander.nl

Afdeling Drukwerk: 0341-431887 / WisselDrukwerk@careander.nl / https://www.facebook.com/wisseldrukkerij/

Afdeling Ambacht (Kaarsen en keramiek): 0341-434952 / WisselAmbacht@careander.nl / https://www.facebook.com/Ambacht-Careander-732204426821863/

Afdeling Creatief (zelfgemaakte producten): 0341-431967 / WisselCreatief@careander.nlhttps://www.facebook.com/De-Wissel-Creatief-Careander-482549188594670/

Afdeling Productie (arbeidsmatige activiteiten): 0341-430504 / WisselProductie@careander.nl /  https://www.facebook.com/Careander-Wissel-Productie-747014678800145/

Algemene informatie

Teammanager: Miriam Krediet

Stage informatie: Corhali van Beek – Spoelstra: c.spoeltra@careander.nl

Vrijwilligers: Ingeborg van Denderen: locatiewissel@careander.nl

Open plaatsen: kijk hier

Wachtlijsten: kijk hier

De Schuilplaats

Dagactiviteitencentrum De Schuilplaats biedt dagbesteding en werk aan mensen met een verstandelijke beperking. De cliënten zijn op een zinvolle manier bezig met verschillende activiteiten, afgestemd op hun eigen wensen en mogelijkheden. Soms ligt de nadruk meer op arbeidsmatige activiteiten, soms meer op beweging en ontspanning. Careander biedt ook nevenactiviteiten, zoals vorming en bewegings- en ontspanningsactiviteiten en er worden therapieën gegeven aan degenen die dat nodig hebben.

De Schuilplaats heeft vooral cliënten met een matige tot ernstige verstandelijke beperking, vaak met extra problematiek. Er zijn hier ook groepen gehuisvest voor mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB).  Ook voor de groep ouder wordende cliënten is een speciaal programma ontwikkeld met als doel deze mensen een zo prettig mogelijke dagbesteding te bezorgen.

Algemene informatie

Teammanager:  Miriam Krediet

Stage informatiestageschuilplaats@careander.nl

Vrijwilligers: Mirjam Visscher & Aly Roozeboom: schuilplaats@careander.nl

Open plaatsen: kijk hier

Wachtlijsten: kijk hier