Wie zijn wij?

Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Wij werken vanuit de christelijke visie dat ieder mens uniek en waardevol is. Vanuit een veilige en stimulerende omgeving helpen wij mensen het beste uit zichzelf te halen. Hierdoor kunnen zij het leven leiden dat past bij hun talenten en ambities. Careander is actief in diverse plaatsen in Gelderland.

Historie

Careander bestaat 50 jaar. In 1966 konden enkele ouders bij de bestaande instellingen niet die dagbesteding voor hun kinderen vinden, die zij graag wilden. Ze namen samen het initiatief om de Protestants Christelijke stichting Welzijnszorg op te richten. In 1967 werd de stichting opgericht en statutair vastgesteld. In 1968 was de officiële opening van KDV De Schutse. Een nieuwe stap in de zorg voor kinderen met een verstandelijke beperking.

Toen het KDV enkele jaren open was, ging het bestuur nieuwe uitdagingen aan. In 1972 openden zij Dagopvang Voor ouderen De Schuilplaats in Harderwijk en in 1975 werd het eerste Gezinsvervangend tehuis ’t Schild in gebruik genomen.

Na deze successen ging Welzijnszorg ook in andere plaatsen in Gelderland aan de slag. Zo werden in ’t Harde in de jaren zeventig DVO Shalom en GVT De Steenrots geopend en bouwde Welzijnszorg in Putten Het Anker. De organisatie groeide gestaag door in de volgende decennia. In 1990 ging Welzijnszorg een samenwerking aan met stichtingen in Barneveld, Ede en Lunteren voor het gebruik van de diensten van het Centraal Bureau. Later in de jaren negentig werden De Bongerd, Slunterhof en Bergveste onderdeel van Welzijnszorg.

Nieuwe naam

In 2006 verhuisde het Centraal Bureau van Careander naar het Westeinde in Harderwijk. Deze gelegenheid wordt gebruikt om een nieuwe naam te gaan gebruiken: Careander. Careander is de afgelopen 50 jaar gegroeid naar een moderne, professionele organisatie waar de cliënt centraal staat in alle vormen van ondersteuning. Iets waar we met elkaar voor staan en trots op zijn.