Wonen bij Brederostaete

Brederostaete is een kleinschalig wooncomplex in Harderwijk voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Wonen in wooncomplex Brederostaete kan als je  begeleiding van Brederostaete krijgt. Brederostaete is een 24 uurs voorziening. Dit betekent dat er zowel overdag als ’s nachts iemand aanwezig is die kan helpen als dat nodig is. De ondersteuning kan variëren van enkele uren per week tot 24 uur per dag, afhankelijk van je eigen mogelijkheden.  

In het gebouw zijn 26 appartementen, ieder met eigen badkamer en keukenblok. In de badkamer zit een aansluiting voor een wasmachine, zodat je zelf kunt wassen als je dat wilt. Brederostaete heeft een lift en elk appartement heeft een eigen fietsenberging. In het eetcafé kan je mee eten als je zelf niet wilt of kunt koken.

Brederostaete stimuleert eigen zelfstandigheid en ondersteunt waar nodig.  Je persoonlijk begeleider kan helpen met zaken als omgaan met geld, schoonmaken van het appartement, wassen van kleding, koken, werk of dagbesteding, contacten met anderen of andere dagelijkse bezigheden.  Brederostaete ligt dicht bij het centrum en het station. In Harderwijk zijn veel mogelijkheden om te sporten, een hobby uit te oefenen of gezellig uit te gaan.

Licentiehouder 

Brederostaete is licentiehouder voor “Geef me de 5” .

“Geef me de 5”  is een methodiek om beter om te gaan met personen met een Autisme Spectrum Stoornis èn met iedereen die duidelijkheid nodig heeft.

Algemene informatie

Teammanager: Joke van Lenthe

Stage informatie: Gerrieke Musch: brederostaete@careander.nl

Vrijwilligers: Kady van t veld: k.vantveld@careander.nl

Wachtlijsten: kijk hier

Contact gegevens