De Postkamer werkt sinds kort samen met Kalverliefde Nijkerk, een boerderij net buiten Nijkerk.

Theo en Liane van Steeg zijn eigenaar van Kalverliefde Nijkerk: “Wij waren op zoek naar een horecabedrijf waar wij mee samen konden werken. We hebben meerdere gesprekken gehad, en bij de Postkamer hadden we een heel goed gevoel”, vertelt Liane. “Wij vinden het heel belangrijk dat je stilstaat bij het vlees wat je eet en dat je weet waar je eten vandaan komt. Bij de Postkamer dachten ze hier hetzelfde over. Door de klik, dezelfde gedachten en de leuke toevoeging van de cliënten, viel alles op zijn plaats en waren wij direct enthousiast!”

“De samenwerking is heel fijn”, vertelt Theo. “Wij geven aan wat voor rundvlees wij kunnen leveren en bij de Postkamer bedenken ze gerechten. Samen met de cliënten kijken zij wat van het vlees gemaakt kan worden en hoeveel ze nodig hebben, en dat overleggen ze met ons. Er wordt niks van het dier verspild. We geven de Postkamer zelfs de botten voor bouillon en de staart voor ossenstaartsoep. Wij zijn heel blij met deze samenwerking!”

Kalverliefde Nijkerk is niet de enige samenwerking van de Postkamer. “Wij werken met ongeveer vijf lokale leveranciers samen”, vertelt Ward, begeleider bij de Postkamer. “We kijken echt naar de kwaliteit van de producten. We vinden het belangrijk om op deze manier leveranciers in de omgeving, zoals de kaasboer en de bakker, te helpen.”

Al het lekkers van deze nieuwe leveranciers is terug te vinden op de nieuwe menukaart, samengesteld door het hele team van de Postkamer. “Samen met cliënten kijken we wat zij lekker vinden en wat hen leuk lijkt om te serveren”, vertelt Ward. “De cliënten komen met ideeën voor gerechten en samen wordt er gekeken wat er toegepast kan worden op de nieuwe kaart. De nieuwe gerechten zijn nu te proeven in ons restaurant!”