Stage en BBL

Stage

Binnen Careander vinden we het belangrijk dat toekomstige medewerkers in staat worden gesteld om naast de theoretische kennis die zij tijdens hun opleiding opdoen, ook in de praktijk het vak te leren. Daarom bieden wij al vele jaren in onze locaties stageplaatsen aan. Elke locatie van Careander is erkend als leerbedrijf. Per jaar wordt aan gemiddeld 40 á 50 leerlingen een stageplaats geboden, variërend van enkele weken tot een heel schooljaar. De meest voorkomende stages betreffen niveau 3, 4 (MMZ) en 5 (HBO-SPH).
We werken met stages volgens de beroeps opleidende leerweg (BOL) en met BBL-plaatsen (beroeps begeleidende leerweg).

Stagevergoeding
Careander biedt stagiaires een stagevergoeding conform de CAO Gehandicaptenzorg. De stagevergoeding bedraagt € 310 bruto per maand (inclusief reiskosten en verdere onkosten) bij een fulltime stage.

Solliciteren naar een stageplaats 
Een verzoek voor een stageplaats kun je direct naar de locatie van jouw keuze sturen (ter attentie van de stagecoördinator).
Vermeld in ieder geval:
• Opleiding
• Periode en aantal stage-uren
• Soort/doel van de stage (oriëntatie op het werkveld of het aanleren van beroepsvaardigheden)
• Motivatie voor de specifieke locatie/doelgroep.
Mocht je in aanmerking komen voor de stage, dan is een gesprek met de stagecoördinator en/of stagebegeleider altijd onderdeel van de procedure.

Wil je stage lopen?

Kijk op de locatie waar je stage wilt lopen voor de naam van de stagebegeleider en neem contact op.

BBL

Careander werkt met BBL-leerlingen.  BBL staat voor Beroeps Begeleidend Leren wat betekent dat je werkt & leert. Je  bent in dienst bij Careander als leerling- (assistent)begeleider met een bijhorende leerlingen salaris en je volgt een MBO opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg niveau 3 of 4.

Je wordt all-round opgeleid. Dit betekent dat je de mogelijkheid krijgt om op verschillende werkplekken ervaring op te doen. Je wordt opgeleid voor alle cliënten van Careander en je leert dus ook van alle cliënten. Dit doen we omdat Careander het belangrijk vindt je dat je kennis maakt van de verschillende doelgroepen en methodieken waar Careander mee werkt. Als je de opleiding hebt behaald, kunnen we samen bepalen waar we jou kwaliteiten het beste kunnen inzetten.

Wil je meer weten over werken & leren bij Careander? Mail de Praktijkopleider:
BBL : bbl@careander.nl /Stage: stage@careander.nl