Stage en BBL

Stage

Binnen Careander vinden we het belangrijk dat toekomstige medewerkers in staat worden gesteld om naast de theoretische kennis die zij tijdens hun opleiding opdoen, ook in de praktijk het vak te leren. Daarom bieden wij al vele jaren in onze locaties stageplaatsen aan. Elke locatie van Careander is erkend als leerbedrijf. Per jaar wordt aan gemiddeld 40 á 50 leerlingen een stageplaats geboden, variërend van enkele weken tot een heel schooljaar. De meest voorkomende stages betreffen MBO-Maatschappelijke Zorg en HBO-Social Work.

Stagevergoeding
Careander biedt stagiaires een stagevergoeding conform de CAO Gehandicaptenzorg. De stagevergoeding bedraagt € 400 bruto per maand (inclusief reiskosten en verdere onkosten) bij een fulltime stage.

Solliciteren naar een stageplaats 
Een verzoek voor een stageplaats kun je rechtstreeks naar de locatie van jouw keuze sturen, t.a.v. de stagecoördinator.
Vermeld in ieder geval:

  • Naam, adres, woonplaats en telefoonnummer
  • Je opleiding
  • De periode en het aantal stage-uren
  • Het soort/doel van de stage (oriëntatie op het werkveld of het aanleren van beroepsvaardigheden)
  • Je motivatie voor de specifieke locatie/doelgroep.

Mocht je in aanmerking komen voor de stage, dan is een gesprek met de stagecoördinator of stagebegeleider altijd onderdeel van de procedure.

Wil je stage lopen?

Kijk bij de locatie van jouw keuze voor de naam van de stagecoördinator en neem contact op.

BBL

Careander werkt ook met BBL-leerlingen. BBL staat voor Beroeps Begeleidend Leren. Dat houdt in dat je werkt en leert. Je bent in dienst bij Careander als leerling- (persoonlijk) begeleider met een bijhorend leerlingensalaris, en je volgt een MBO opleiding Maatschappelijke Zorg niveau 3 of 4.

Je wordt all-round opgeleid. Dit betekent dat je op verschillende locaties van Careander werkervaring op gaat doen. Dit doen we omdat Careander het belangrijk vindt dat je kennis maakt met de verschillende doelgroepen en methodieken. Als je je opleiding hebt behaald, bepalen we samen waar jij jouw kwaliteiten het beste kunt inzetten.

Wil je meer weten over BBL-plekken bij Careander? Mail bbl@careander.nl